Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η ασφάλεια των πτήσεων λόγω πουλιών δεν επέτρεψε την δημιουργία εγκαταστάσεων απορριμμάτων στο αεροδρόμιο Ζακύνθου


Αρνητική απάντηση έδωσε στο Δήμο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για κλειστές εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή αεροδρομίου, καθώς επικαλέστηκε την ασφάλεια των πτήσεων.
Αυτό έγινε γνωστό μετά και την τελευταία απόπειρα για να χρησιμοποιηθεί είτε το οικόπεδο του Συνδέσμου Καθαριότητας, είτε να ενοικιαστεί κτίριο στην ίδια περιοχή και να δοθεί έτσι λύση για την ενδιάμεση λύση του προβλήματος των σκουπιδιών. Αυτή ήταν πράγματι και η τελευταία προσπάθεια για την περιοχή του αεροδρομίου αφού εδώ και πολλά χρόνια επιχειρείται η χρησιμοποίηση αυτού του χώρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνάντηση που έγινε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και αιρετών, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απάντησε αρνητικά επισημαίνοντας πως η μεταφορά απορριμμάτων υπό οποιεσδήποτε συνθήκες μπορεί να προσελκύσει πουλιά.
Αν και το θέμα είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς η ΥΠΑ έχει στείλει έγγραφο που καταγράφει τους όρους που ισχύουν για τα διεθνή αεροδρόμια, η τοπική αυτοδιοίκηση έδειχνε εμμονή σε αυτή την περιοχή και το ίδιο επαναλαμβάνεται και για την περιοχή Σκοπός.
Οι όροι ασφάλειας είναι πολύ αυστηροί και κανένας δεν διακινδυνεύει να υπογράψει για κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τέτοιου είδους.
Η τελική απάντηση που έδωσε τώρα η ΥΠΑ, αναγκαστικά στρέφει το Δήμο σε επιλογή άλλου χώρου για την μεταφορά των σκουπιδιών άμεσα ώστε να εφαρμοστεί η λεγόμενη ενδιάμεση λύση , αφού γίνει η προμήθεια των μηχανημάτων.
Την ίδια στιγμή γίνεται έρευνα σε όλες τις κατευθύνσεις και σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η αγορά ή η ενοικίαση οικοπέδου στο Σκοπό, δίπλα από τον υφιστάμενο ΧΥΤΑ. Αυτό το χρονικό διάστημα Δημοτικοί σύμβουλοι κάνουν επαφές με ιδιοκτήτες γης και συζητούν το κόστος μιας τέτοιας αγοράς ή το ύψος του ενοικίου.

Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος απλά χάνει πολύτιμο χρόνο καθώς ο Σκοπός είναι εκτός κάθε τέτοιας επιλογής επειδή βρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου και είναι γνωστό πως ανάλογες προσπάθειες στο παρελθόν έπεσαν στο κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: