Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Το ωστικό κύμα της μελέτης του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς δονεί την ΥΠΑ.




Απρόσκλητοι επισκέπτες στην Υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ερευνούν και προκαλούν τριγμούς ……


Από το χάραμα της Πέμπτης 31-10-2013, οι επιθεωρητές δημοσίων έργων, έκαναν αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, προφανώς μετά από σχετική καταγγελία, προκειμένου να ερευνήσει εξονυχιστικά το πρωτοφανές φαινόμενο του «αεροδρομίου της Κεφαλονιάς».
Όπως ήταν αναμενόμενο στην ΥΠΑ και ειδικότερα στην αρμόδια διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών επικρατεί αναστάτωση, αναβρασμός και μεγάλος προβληματισμός για την εξέλιξη του όλου θέματος. Διάχυτος αλλά και έκδηλος είναι ο φόβος στα πρόσωπα που θεωρούν τους εαυτούς τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αυτή.
Όλα άρχισαν από το έτος 2004 όταν μετά από σχετική απόφαση της ΥΠΑ ανατέθηκε η μελέτη ανάπτυξης και βελτίωσής του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς, με αρκετά σημαντικό κόστος περίπου 9.500.000 € αλλά με απροσδιόριστο χρονικό ορίζοντα υλοποίησης, ο οποίος τελικά έφτασε τα 10 ολόκληρα χρόνια.
Όλα αυτά τα χρόνια η μελέτη συντασσόταν με ρυθμούς χελώνας και η ΥΠΑ, όπως τελικά αποδείχτηκε δεν απαιτούσε την ολοκλήρωση της μελέτης, αλλά περίμενε καρτερικά το λογαριασμό και μάλιστα το 60% του συνολικού ποσού (5. 500.000 €) να ενταχθεί στο τελευταίο τιμολόγιο στο τέλος της μελέτης.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο τελευταίος αυτός λογαριασμός, αυτής της χρονοβόρας και κοστοβόρας μελέτης επιδιώχθηκε με έντεχνο, απαράδεκτο και πλήρως ζημιογόνο τρόπο για την ΥΠΑ και το Ελληνικό Δημόσιο, επιχειρήθηκε να εγκριθεί με την καταδικαστέα μέθοδο της αυτοδίκαιης παραλαβής.
Η μελέτη αυτή τελικά αποδείχτηκε ότι είχε μόνο αρχή και τούτο διότι ο χρόνος ολοκλήρωσής της, ήταν υπερβολικός και συνάμα προκλητικός και ευλόγως δημιουργεί πολλές σκέψεις και υποψίες.
Η εν λόγω μελέτη μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια σύνταξης θα τοποθετηθεί στο ράφι, προφανώς για να ωριμάσει. Προς τι λοιπόν η σκοπιμότητά της;
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το αποτέλεσμα των ερευνών της πρώτης φάσης επιβεβαιώνουν τη βασιμότητα αλλά και την εγκυρότητα της καταγγελίας.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι από την έρευνα αυτή εκτός των άλλων που αφορούν τη νομιμότητα των πράξεων ή των παραλείψεων, καθώς και την αρτιότητα εκτέλεσης της μελέτης, θα διαπιστωθούν θα αποκαλυφθούν και θα απαντηθούν τα βασικά ερωτήματα τόσο της σκοπιμότητας της μελέτης όσο και της αναγκαιότητας της έγκαιρης ολοκλήρωσης της σύμφωνα με την απαράβατη συμβατική δέσμευση.
Με δεδομένο το γεγονός της σοβαρότητας του θέματος, θα παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώνουμε για την πορεία αλλά και τα αποτελέσματα της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: