Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Η FRAPORT επισκέπτεται τα εγκαταλελειμμένα αεροδρόμια.

Αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας με τον Δήμαρχο και φορείς της τοπικής κοινωνίας της Μυκόνου

Αυτό που ο κρατικός φορέας είχε υποχρέωση να κάνει, με άμεσο και κυρίως με αποτελεσματικό τρόπο.
Αυτό που η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποδομών και μεταφορών αναγγέλλει στα λόγια και μέσω κατευθυνόμενων συνεντεύξεων, σε ότι αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων των αεροδρομίων, το καινούργιο αφεντικό των 14 παραχωρημένων αεροδρομίων το κάνει πράξη.
Και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, αφού συζητά με τους πλέον αρμόδιους του κάθε τόπου, ανοίγοντας τα χαρτιά του για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας των αεροδρομίων αυτών καθώς και για τον ρόλο τους και την ουσιαστική συμβολή τους στην ανάπτυξη των περιοχών.
Τα περιφερειακά αεροδρόμια αρχίζουν πλέον να μην αισθάνονται ορφανά και εγκαταλελειμμένα και τούτο διότι το νέο αφεντικό τους δηλώνει παρόν για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, εντείνοντας τις προσπάθειες συνεννόησης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.
Για το σκοπό αυτό η κοινοπραξία FRAPORT AG-SLENTEL Ltd, στην οποία παραχωρήθηκαν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με τους τοπικούς άρχοντες των περιοχών των αεροδρομίων.
Την εβδομάδα που πέρασε και σε συνέχεια των συναντήσεων που προηγήθηκαν στην Θεσσαλονίκη και στην Κω, πραγματοποίησε συναντήσεις με τους Δημάρχους των νησιών Μυκόνου και Σαντορίνης. οι οποίες διεξήχθησαν σε θετικό κλίμα.
Η επίσκεψη αυτή από τους εκπροσώπους της διοίκησης της κοινοπραξίας, πραγματοποιήθηκε για να ενημερωθούν για τις απόψεις της δημοτικής αρχής καθώς και να πληροφορηθούν για την υπάρχουσα λειτουργική κατάσταση του αεροδρομίου και των υποδομών του
Κατά την συνάντηση αναδείχτηκε αμφότερα η σημαντικότητα των αεροδρομίων στην ποιοτική ανάπτυξη των νησιών, τόσο σε επίπεδο εξυπηρέτησης των τουριστών όσο και των κατοίκων του νησιού.
Στόχος της κοινοπραξίας είναι η ομαλή μετάβαση στα νέα δεδομένα καθώς και η αμοιβαία συνεργασία με την τοπική κοινωνία.
Υπήρξαν έτσι διαβεβαιώσεις για το θέμα της λειτουργικότητας και της υποστελέχωσης των αεροδρομίων. Έγιναν αναφορές οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στον νέο σχεδιασμό των αναγκαίων παρεμβάσεων για την επίλυση σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων στις υποδομές των αεροδρομίων, με επενδύσεις για την βελτίωση του διαδρόμου αλλά και επέκταση των κτιρίων αφίξεων-αναχωρήσεων και εξυπηρέτησης επιβατών, μιας και ο υφιστάμενος σταθμός είναι σε έκταση κατά πολύ μικρότερος από ότι προβλέπεται, από τους διεθνείς κανονισμούς.

Ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν την διάθεση καλής συνεργασίας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν προς την διαρκή συνεργασία και επικοινωνία για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών, με σκοπό την επίτευξη των στόχων, που δεν είναι άλλοι από την ανάπτυξη της περιοχής με την ουσιαστική συμβολή του αεροδρομίου στην αύξηση του τουριστικού προϊόντος και της καλύτερης λειτουργίας και της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του αεροδρομίου στους διακινούμενους επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: