Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Στην ΥΠΑ προσπαθούν να «αντιμετωπίσουν» το αιτιατό του μπλακ αουτ βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την εξάλειψη του αιτίων που το προκαλούν…




Συνδικαλιστές και «παλληκάρια» γίνανε μαλλιά κουβάρια στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για το θέμα του μπλακ άουτ.

Ξέσπασε μεγάλη κόντρα ανάμεσα σε συνδικαλιστές και στη διοίκηση της ΥΠΑ με αφορμή την επιχειρούμενη προσπάθεια των διοικούντων με σκοπό την «αντιμετώπιση» του σοβαρού θέματος του μπλακ άουτ στις εγκαταστάσεις της ΥΕΠ.

Πάντως η εκτίμηση ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία σε φαινόμενα τέτοιου είδους είναι ότι θα ανοίξουν στόματα και θα δημοσιοποιηθούν στοιχεία με ονόματα, τα οποία «βγάζουν μάτι» ..

σε ότι αφορά την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων, αν επιχειρηθεί να δοθεί λύση εντέχνως με τη μέθοδο της εκδίκησης αφήνοντας να αιωρούνται σκιές και γκρίζα σύννεφα.

Το σοβαρό συμβάν που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που είναι εγκατεστημένο το σύστημα Pallas, σύμφωνα με πληροφορίες που μας απέστειλε αξιόπιστη πηγή, συνεχίζει να λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια που παρέχεται από το ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, μετά από δεσμευτική εντολή της διοίκησης της ΥΠΑ.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο γενικός διακόπτης της ΔΕΗ εξακολουθεί να εκδηλώνει την ίδια βλάβη που είχε εκδηλώσει και στις 29-9-2012, που ένεκα αυτού μαύρισαν όλες οι οθόνες των ραντάρ.

Η βλάβη του διακόπτη διαπιστώθηκε στην πράξη μετά από προσπάθειες που διενεργήθηκαν από τεχνικούς της κατασκευάστριας εταιρίας αλλά και της ΥΠΑ, προχθες τα μεσάνυχτα, όπου επιχείρησαν να συνδέσουν τον εν λόγω διακόπτη, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί η εγκατάσταση από τη ΔΕΗ,  αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στην παράσταση αυτή ήταν παρούσα όλη η ηγεσία της ΥΠΑ, η οποία είδε με τα ίδια της τα μάτια το όλο πρόβλημα.

Μετά την παταγώδη αποτυχία της σύνδεσης του διακόπτη, οι διοικούντες την ΥΠΑ έδωσαν εντολή να συνεχίσει να ηλεκτροδοτείται όλη η εγκατάσταση από το ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος.
Επτά ολόκληρες ημέρες μετά το συμβάν δεν έχει βγει ακόμη το πόρισμα από την επιτροπή που συστάθηκε για το σκοπό αυτό. Τόσο η κοινή γνώμη όσο και ο αρμόδιος Υπουργός θέλουμε να πιστεύουμε ότι απαιτούν καθαρές απόψεις και καθαρή και αντικειμενική κρίση για το συμβάν αυτό.

Αλήθεια ποιοι είναι οι «ειδικοί» που θα αποφανθούν για το συμβάν του μπλακ άουτ;

Έχουν γνώση του αντικειμένου;

Θα λάβουν υπόψη τους όλα τα υπάρχοντα αποδεικτικά στοιχεία;

Θα επιρρίψουν ευθύνες σε αυτούς που γνώριζαν το πρόβλημα και επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του;

Φάνηκε πλέον καθαρά ακόμη και στον πιο δύσπιστο ότι η εγκατάσταση, συνεχίζει να παρουσιάζει πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υπήρχε πάντα και ήταν γνωστό σε κάθε αρμόδιο.

Συνεπώς η εγκατάσταση δεν πληρούσε και εξακολουθεί ακόμη μέχρι σήμερα να μην πληροί  τους όρους ασφαλούς και αποτελεσματικής λειτουργίας. Άρα δεν διαθέτει το στοιχείο της αξιοπιστίας και κανείς μέχρι σήμερα, ακόμη και ο κατασκευαστής δεν δύναται να δώσει εγγύηση αξιόπιστης λειτουργίας.

Είναι πλέον γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι οι πονηρές σκέψεις και οι αναιτιολόγητες εκτιμήσεις κάποιων αρρωστημένων μυαλών που άρχισαν να διαμορφώνονται αρχικά, για δήθεν εσκεμμένη ενέργεια έπεσαν πανηγυρικά στο κενό.

Έγινε επίσης πλήρως αντιληπτό στον κάθε αρμόδιο ότι σε νευραλγικές διοικητικές θέσεις αυτού του είδους θα πρέπει να τοποθετούνται υπάλληλοι με ουσιαστικά προσόντα αλλά και με σχετική επάρκεια γνώσεων και ειδίκευσης, προκειμένου να είναι σε θέση να προλαμβάνουν αλλά και να αντιμετωπίζουν άμεσα τέτοιου είδους προβλήματα.

Οι προσπάθειες που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες, επιχειρήθηκαν να γίνουν με κρυφές και αδιαφανείς πρακτικές από δοτούς και αναρμόδιους ανθρώπους, οι οποίοι δεν διαθέτουν ούτε τα τυπικά προσόντα, ούτε επίσης τα εκ του νόμου ουσιαστικά προσόντα και κατά συνέπεια την απαιτούμενη γνώση.

Είναι γεγονός ότι οι πρακτικές αυτές άγγιξαν τα όρια της εκδίκησης απέναντι στον ανθρώπινο παράγοντα και δείχνουν πολύ καθαρά, πως η στόχευση δεν βλέπει και δεν σκοπεύει να αντιμετωπίσει το αίτιο που γεννά και προκαλεί το πρόβλημα, αλλά μόνο το αποτέλεσμα.

Μήπως ο αρμόδιος Υπουργός πρέπει να επέμβει και να ασχοληθεί ο ίδιος με το θέμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: