Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Υπάλληλος του αεροδρομίου δεν παραδίδει στο αεροδρόμιο αυστηρά ελεγχόμενους χώρους!



Eνώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε πριν λίγες ημέρες το Ελληνικό Δημόσιο με αίτημα τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά υπαλλήλου του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου για να υποχρεωθεί να κατεδαφίσει εσωτερική περίφραξη κατοικίας την οποία χρησιμοποιεί εντός αυστηρά ελεγχόμενων χώρων του αερολιμένα, ως και της πύλης για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων!!

Το ιστορικό της υπόθεσης είναι για γέλια και για κλάματα...

Ο υπάλληλος του αεροδρομίου, φέρεται συγκεκριμένα από το 1993 να εγκαταστάθηκε με απόφαση του τότε αερολιμενάρχη σε "οικίσκο" εντός του αεροδρομίου αποτελούμενο από τρία δωμάτια, χωλ, κουζίνα και W.C., δυνάμει απόφασης περί στέγασης υπαλλήλων ΥΠΑ σε οικήματα του Δημοσίου.

Το 2006 με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, διακόπηκε η στέγασή του χωρίς όμως αυτός να παραδώσει το χώρο.

Σύμφωνα με έγγραφο του Τμήματος Πυρασφάλειας και Εξοπλισμού Αερολιμένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το 2011, μετά από αναφορά της Διεύθυνσης Ασφαλείας, πληροφορήθηκαν ότι ο υπάλληλος, στον οποίο έχει παραχωρηθεί για χρήση οικία, ιδιοκτησίας του ΚΑΡΔ, που κείται, εντός αυστηρά ελεγχόμενων χώρων, χρησιμοποιεί σαν πύλη εισόδου-εξόδου την πύλη για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων (Emergency gate), την οποία έχει περιφράξει, όπως και όλο το χώρο στον οποίο διαμένει.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Δημόσιο ο υπάλληλος αυτός επιδιώκοντας προφανώς την κατά το δυνατόν σύννομη παραμονή του, κατά την άποψή του, εντός των ελεγχόμενων χώρων του αερολιμένα, προέβη στην προσθήκη εσωτερικής περίφραξης, ενσωματώνοντας και την Emergency πύλη, αδιαφορώντας εντελώς για τις συνέπειες στους τομείς της ασφάλειας του αερολιμένα.

Το Ελληνικό Δημόσιο τονίζει ότι οι ενέργειες αυτές είναι αυθαίρετες, απαράδεκτες και παράνομες και θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του αερολιμένα, παραβιάζοντας τη νομοθεσία τη σχετική με θέματα ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας από έκνομες ενέργειες καθώς και αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.

Με έγγραφο ζητήθηκε από τη Διοίκηση του ΚΑΡΔ, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης και της αποχώρησης του υπαλλήλου από το συγκεκριμένο χώρο, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Emergency πύλης για τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να παρέχεται η ασφάλεια που απαιτείται, σύμφωνα με Τεχνική Οδηγία Ασφαλείας.

Εκλήθη την 9η Απριλίου 2012 να αποχωρήσει από την οικία εντός του αερολιμένα, για λόγους ασφαλείας και να προβεί στην παράδοση του οικήματος, μέχρι την 24η Απριλίου 2012.

Παρά την εντολή εξακολουθεί να παραμένει σ'αυτήν και για το λόγο αυτό του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ, την 16η Ιουλίου 2012 από την αερολιμενάρχη, επειδή η μη συμμόρφωσή του, συνιστά παράβαση... Αερολιμενικής Διάταξης!!.

Σημειώνεται εξάλλου ότι με απόφαση που έλαβε τον Ιούλιο του 2000 ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, εγκρίθηκε η δαπάνη ποσού 9.984.000 δρχ. για την καταβολή επιδότησης κατοικίας σε προβληματική περιοχή, του συγκεκριμένου υπαλλήλου, κατ'εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 9 του ν. 2085/1992, που ίσχυαν τότε!!

Επειδή, σύμφωνα με το Ελληνικό Δημόσιο, συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση και επικείμενος κίνδυνος από την αναβολή, δεδομένου ότι ο παράνομα κατεχόμενος και περιφραγμένος χώρος εντός του αερολιμένα και η χρησιμοποίηση της πύλης για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων στον αερολιμένα, εγκυμονεί κινδύνους για την απρόσκοπτη λειτουργία της Emergency πύλης για τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης του αερολιμένα και θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΑΡΔ και επειδή αμφισβητείται εμπράκτως η διακατοχή του Δημοσίου επί του οικήματος και του περιφραγμένου χώρου ζητήθηκε η λήψη ασφαλιστικών μέτρων από Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Πηγή: .dimokratiki.gr

1 σχόλιο:

el είπε...

EL

EXO ENA EROTHMA !
OI GYFTOI POY KLEBOYN REYMA APO TO AERODROMIO HRAKLEIOY MENOYN EKSO APO TO AERODROMIO
O ANTHROPOS AYTOS POY MENEI MESA STO AERODROMIO RODOY APO POY PERNEI REYMA ???????
POIOS TOY DINEI NERO ???
APOXETEYSH ?????
ENA EROTHMA KANO APLO !!!!

EL