Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αεροδρόμιο Κέρκυρας «Ι ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» : Δημοπρατείται στις 3-4-2012 μετά από 4 ολόκληρα χρόνια η σύνδεση του νέου υποσταθμού του αεροδρομίου.


Και ενώ όλη η Κέρκυρα περιμένει να γίνει το αυτονόητο……,

να αποκατασταθεί και να διασφαλιστεί η λειτουργία του αεροδρομίου,

κάποιοι με ανώνυμες προσκλήσεις προβαίνουν σε παράλογες προκλήσεις και ζητούν να μην γίνει τίποτε,............ να ακυρωθούν τα πάντα.

Γιατί;
Μα γιατί δεν τους «καλύπτει» η όλη διαδικασία………..  

 
Ακόμη και σήμερα τρείς ημέρες μόνο ημέρες πριν από την δημοπράτηση του έργου ολοκλήρωσης των εργασιών διασύνδεσης του νέου υποσταθμού του αεροδρομίου, έργο που δεν εκτελέστηκε γιατί υπήρξαν ακυρώσεις των διαγωνισμών, νέες μεθοδεύσεις σύμφωνα με πληροφορίες με ανώνυμες και επώνυμες επιστολές στον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, προτείνουν και απαιτούν ξανά την ακύρωση του ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού.
Ακόμη και σήμερα κάποιοι ενδιαφερόμενοι θεωρώντας αρκετά κουρεμένο τον προϋπολογισμό του έργου (800.000 €) , εκδηλώνουν την αδυναμία τους να υποβάλουν προσφορά, λες και η ΥΠΑ τους ζήτησε να υποβάλλουν υποχρεωτικά προσφορά.

Ζητούν να ακυρωθεί ο διαγωνισμός ελπίζοντας σε αλλαγή της μελέτης του έργου άρα και σε αύξηση του προϋπολογισμού του έργου και προσδοκώντας ποιος ξέρει τι………….

Μετά από το συμβάν της συσκότισης του αεροδρομίου την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011,  το οποίο δημιουργήθηκε από τη βλάβη που υπέστη από την κακοκαιρία το δίκτυο της ΔΕΗ, αποδείχτηκε ότι στην έκτακτη εκείνη περίπτωση ο αερολιμένας δεν ήταν σε θέση να λειτουργήσει απρόσκοπτα.
Να σημειωθεί ότι η Διοικητής της Υ.Π.Α κυρία Φ. Παπαδημητροπούλου από τις αρχές Νοεμβρίου 2011, απάντησε στην επιστολή του Περιφερειάρχη Σπυρίδωνα Σπύρου, με την οποία απαιτούσε την άμεση επίλυση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης στον εθνικό αερολιμένα, εξ αιτίας της μη σύνδεσης του νέου υποσταθμού.
Όπως ανέφερε στην επιστολή της η Διοικητής της Υ.Π.Α, εγκρίθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2011 από το Συμβούλιο Έργων Πολιτικής Αεροπορίας και στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης και κατασκευής της διασύνδεσης με τον νέο υπερσύγχρονο υποσταθμό μέσης και χαμηλής τάσης, ο οποίος παραμένει ανενεργός για 4 ολόκληρα χρόνια. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 800.000 ευρώ.
Επίσης η Διοικητής της Υ.Π.Α ενημέρωνε τον Περιφερειάρχη ότι επισκευάστηκε το ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, το οποίο υπέστη βλάβη πριν από λίγους μήνες και έχει τεθεί πλέον σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Ο Περιφερειάρχης Σπυρίδων Σπύρου, εξέφρασε τότε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή και κυρίως, γιατί επιτέλους, έστω και μετά από 4 ολόκληρα χρόνια, θα γίνει η διασύνδεση με τον σύγχρονο υποσταθμό, γεγονός που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του διεθνούς αερολιμένα «Ιωάννης Καποδίστριας», ακόμα και σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών συνθηκών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: