Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε "κενά αέρος" και το Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε μεγάλη δοκιμασία..







Ο έλεγχος των αποσκευών σήμερα στο Αεροδρόμιο Μακεδονία γίνεται με μεθόδους τριτοκοσμικούς και με τεχνολογία παλαιάς εποχής, ενώ διαθέτει σύστημα Ελέγχου με τεχνολογία Αξονικού τομογράφου.
Είναι σαν να διαθέτεις δύο αυτοκίνητα ένα lada και ενα Mercedes, και θέλεις να  κάνεις ένα μακρυνό ταξίδι. Χρειάζεται να το σκεφθείς ποιό από τα δύο αυτοκίνητα θα επιλέξεις; Δε νομίζω!!!


ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το σύστημα ελέγχου των αποσκευών κατασκευάσθηκε από την ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Β. Ελλάδος, Υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, το έτος 2004.
 
Είναι το μοναδικό σύστημα που υπάρχει εγκατεστημένο σε Κρατικό Αεροδρόμιο, αλλά με μια παγκόσμια πρωτοτυπία ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΤΕ ως σύστημα.
Όλως παραδόξως όταν οι διοικήσεις της ΥΠΑ "ξυπνάνε" από το λήθαργο της αδιαφορίας και της ανοχής που είναι μόνιμα ενταγμένες και ζητάνε ενημέρωση, τότε και για μερικές ημέρες μπορεί και λειτουργεί κανονικά.
Αυτό γιατί; Γιατί, υπηρεσιακοί παράγοντες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που συντηρούν και ενισχύουν αυτό το φαινόμενο και χωρίς υπερβολή μπορούν να χαρακτηριστούν ως "παράγκα" αλλά και ως "συνδικάτο εγκλήματος". 
Αυτοί οι κύριοι οι οποίοι εγκληματούν απροκάλυπτα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, έκαναν ότι μπορούσαν και κάνουν ακόμη και σήμερα οτι μπορούν για να απαξιώσουν την εγκατάσταση και να μπορέσουν έτσι κάποτε με την βοήθεια και άλλων εξωγενών δυνάμεων να εγκαταστήσουν τα συστήματα της αρεσκείας τους.
Όπως η καλή η μέρα από το πρωί φαίνεται, έτσι κι εδώ από το τέλος της κατασκευής της εγκατάστασης, κάποιοι με αφοριστική και ατεκμιρίωτη αιτιολογία δεν ήθελαν  να το παραλάβουν ως έργο. Έφθασαν στο σημείο με τη στάση τους να προκλέσουν το κάλεσμα ξένου ειδικού παράγοντα - εμπειρογνώμονα για να ελεγχθεί και να πιστοποιηθεί η εγκατάσταση και για να πεισθούν και οι ίδιοι ότι η εγκατάσταση είναι σωστή, προκειμένου να την παραλάβουν.
Το σύστημα ελέγχου των αποσκευών είναι αναγκαίο για την εξασφάλιση της ασφάλειας των αεροπορικών πτήσεων και είναι απαιτητό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με συγκεκριμμένες τεχνικές προδιαγραφές και με μηχανήματα ελέγχου που είναι απόλυτης αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας.
Ο σχεδιασμός του και οι  τεχνικές προδιαγραφές του, τα οποία μελετήθηκαν από την ΥΠΑ από το έτος 2002 και στη συνέχεια εγκρίθηκαν και καθιερώθηκαν ως standard, από τον αρμόδιο φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι η ECAC, δεν υλοποιήθηκε και δεν ολοκληρώθηκε από την ΕΥΔΕ αεροδρομίων με αποτέλεσμα η εγκατάσταση σήμερα να μην λειτουργεί αυτόματα , όπως μελετήθηκε και σχεδιάστηκε.
Κρίθηκε αναγκαίο και ζητήθηκε επανελλημένα από το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και να εκτελεστούν όλες οι επιπλέον παρεμβάσεις που χρειάζονται, προκειμένου η εγκατάσταση να είναι συμβατή με τις τεχνικές προδιαγραφές της και την φιλοσοφία της λειτουργίας της.
Από το 2006 το αεροδρόμιο ζητά εναγωνίως να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, για να λειτουργήσει αυτόματα και σε όφελος του επιβατικού κοινού.
Ακόμη και σήμερα κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες με πρωτεργάτη και βασικό συντονιστή αυτής της μεθοδευμένης τακτικής, τον Υποδιοικητή της διοίκησης της ΥΠΑ ΚΟΝΣΟΛΑΚΗ ΣΤ., δημιουργούν κωλλήματα και καθυστερήσεις σε βαθμό που
  • να μην αναγνωρίζουν προηγούμενες αποφάσεις της ΥΠΑ,
  • να αμφισβητούν την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του έργου,
  • να ακυρώνουν τη συνέπεια και τη συνέχεια της ΥΠΑ,
  • να θέτουν σε δοκιμασία την ασφάλεια των πτήσεων,
  • να ενισχύουν τις προσπάθειες δυσφήμισης της χώρας μας και του τουρισμού,
  • να μην υπολογίζουν την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και
  • να παρεμποδίζουν την αναπτυξιακή προποπτική της ΥΠΑ και του αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και δικτύων γνωρίζει αυτά τα ανιαναπτυξιακά παιγνίδια, αυτές τις ιδιοτελείς και σκόπιμες μεθοδεύσεις;
Μήπως ήρθε ο καιρός αυτοί οι κύριοι να αποσυρθούν από το προσκήνιο για να σταματήσει επιτέλους αυτό το καταστροφικό έργο τους που συντηρεί την υποτέλεια, την παρακμή και την οπισθοδρόμιση, αποβλέποντας σε ιδιοτελείς σκοπούς ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: