Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Υπεγράφη το μνημόνιο κατανόησης και αναστήλωσης για το Ελληνικό




Στην υπογραφή του μνημονίου κατανόησης (MoU) μεταξύ του Δημοσίου και της κοινοπραξίας επενδυτών με επικεφαλής την Lamda Development προχώρησαν σήμερα οι δύο πλευρές. Το ΤΑΙΠΕΔ προέβει σε σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα.
Η διαδικασία αυτή υπήρξε ένα από τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούσαν για την οριστικοποίηση της απόφασης για την εκταμίευση της δόσης ύψους 7,2 δισ. ευρώ, ενώ, σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα, η Όλγα Γεροβασίλη, οι διαπραγματεύσεις του Δημοσίου με τους επενδυτές θα συνεχιστούν με τελική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου.
Η κυβέρνηση δηλαδή, θα επιδιώξει να αυξήσει τις επενδύσεις με δημόσιο όφελος, όπως είπε νωρίτερα η κα Γεροβασίλη και να αυξήσει το πράσινο με ταυτόχρονη μείωση της δόμησης.
Ως εκ τούτου, ακόμη υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά σχετικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού που εκτιμάται ότι θα έχουν διευκρινιστεί μέχρι το Φθινόπωρο.
Σημειώνεται ότι το καταβλητέο τίμημα για το Ελληνικό διαμορφώνεται σε 915 εκατ. ευρώ, με την κοινοπραξία να έχει καταθέσει τον Νοέμβριο του 2014, κατά την υπογραφή της σύμβασης, εγγυητική επιστολή διάρκειας 2 ετών ύψους 30.000.000 ευρώ.

Εκτός χρονοδιαγράμματος
Μπορεί η υπογραφή του MoU να αποτελεί επιτυχία ως προς το σκέλος της υλοποίησης των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση της δόσης, ωστόσο, η καθυστέρηση ως προς την πρόοδο υλοποίησης της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης είναι πολύ μεγάλη. Εξάλλου, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ο Νοέμβριος του 2016 θα ήταν ο μήνας κατά τον οποίο θα ξεκινούσαν οι εργασίες ανάπλασης της έκτασης.
Πλέον, θα είναι ο μήνας κατά τον οποίο, απλώς, θα καθαρογραφούν οι τελικοί όροι της συμφωνίας. Εκκρεμεί ακόμη σειρά ζητημάτων, όπως η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για τη χορήγηση άδεια καζίνο, η μετεγκατάσταση κρατικών υπηρεσιών που βρίσκονται σήμερα στην έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου και βέβαια η απομάκρυνση των προσφυγικών καταυλισμών.

Πηγή : Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: