Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Μεγάλη η μείωση της αεροπορικής κίνησης στην Αθήνα. Ελπίδες για τους περιφερειακούς αερολιμένες.



Μ ε πτώση της τάξης του 8,83% κλείνει το πρώτο τρίμηνο στις αεροπορικές αφίξεις τουριστών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΤΕ που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Τετάρτης.

Η πτώση αφορά κυρίως το αεροδρόμιο της Αθήνας στο οποίο προσγειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους 15,64% λιγότεροι τουρίστες σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2011.

Αντίθετα στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης η άνοδος των τελευταίων ετών συνεχίστηκε με αποτέλεσμα τους τρεις πρώτους μήνες του έτους να επισκεφθούν την συμπρωτεύουσα 7,68 % περισσότεροι ξένοι σε σχέση με πέρυσι.
Μεγάλη άνοδο της τάξης του 14,64% παρουσιάζει το αεροδρόμιο του Ηρακλείου ενώ τα κοντέρ σπάνε στα Χανιά και την Κέρκυρα που λόγω της δρομολόγησης νέων πτήσεων από εταιρίες χαμηλού κόστους είδαν τα ποσοστά των αφίξεων των τουριστών να αυξάνονται κατά 894% και 397% αντίστοιχα.

Αντίθετα η Ρόδος μετά την σημαντική αύξηση που παρουσίασαν οι αφίξεις των ξένων πέρυσι φέτος παρουσιάζει μείωση στις αφίξεις που φτάνει το 54%.

Όμως τα στοιχεία αυτά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούν να κρίνουν την πορεία του τουρισμού για την φετινή χρονιά αφού στην ουσία η έναρξη της τουριστικής σεζόν παραδοσιακά ξεκινά από τις αρχές Απριλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: