Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Κίνδυνος να ανατεθεί σε γειτονικά κράτη ο έλεγχος μέρους του FIR Αθηνών




Τον μεγάλο κίνδυνο να χαθεί ο έλεγχος μέρους του FIR Αθηνών που διαχειρίζεται η Ελλάδα και να ανατεθεί η δραστηριότητα αυτή σε γειτονικά κράτη, επισημαίνεται με τρόπο αιχμηρό από τους συνδικαλιστικούς φορείς των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προς το υπουργείο Οικονομικών, για την ανεξήγητη – παράλογη και  αντιοικονομική πολιτική που ακολουθεί στο θέμα αυτό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αποδέχθηκε το Σχέδιο Επιδόσεων που κατέθεσε η Εθνική Εποπτική Αρχή για τις πτήσεις και υπερπτήσεις στο FIR Aθηνών, από τις οποίες η Ελλάδα εισπράττει έσοδα που προορίζονται αποκλειστικά για επενδύσεις, εκπαιδεύσεις, εξοπλισμούς και μισθοδοσία προσωπικού.

Ο Φορέας Αξιολόγησης των Επιδόσεων συστήνει στην Ελλάδα με τρόπο εκβιαστικό και χωρίς την αλλαγή των ισχυόντων σε ότι αφορά τις αποδόσεις από τις υπερπτήσεις, να αξιολογήσει τη δυνατότητα αύξησης της χωρητικότητας (δηλαδή του αριθμού των πτήσεων και υπερπτήσεων στο FIR Αθηνών που μπορεί να εξυπηρετήσει η Ελλάδα), γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχουν άλλα κράτη που ενδιαφέρονται και αναμένουν να αναλάβουν αυτοί το πλεόνασμα χωρητικότητας και μαζί με αυτό και τα αντίστοιχα ή όλα τα έσοδα.

Ζητά με λίγα λόγια αύξηση της παραγωγικότητας με τις ίδιες τιμές.

Η πρόταση αυτή δεν θέλει και πολύ μυαλό κάποιος να την αντιληφθεί ότι είναι εκβιαστική και στοχευμένη.

Η βασική επιδίωξη σε περίπτωση άρνησης, αδυναμίας ή ακόμη και αδιαφορίας είναι να μας πάρουν με το γάντι τον έλεγχο μέρους του FIR Αθηνών.

Είναι γεγονός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, δεν έκανε ουσιαστικές επενδύσεις στην αεροναυτιλία ενώ ταυτόχρονα, μείωσε τις αποδοχές των εργαζομένων άρα εισπράττει λιγότερο φόρο μισθωτών υπηρεσιών και από τη μη αύξηση της χωρητικότητας, τα συνολικότερα έσοδα του ελληνικού κράτους κατρακυλούν.

Αγωνιούμε να δούμε επί του θέματος την έμπρακτη θέση της ηγεσίας του υπουργείου υποδομών μεταφορών και δικτύων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: