Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Οι Ισπανοί εκτοπίζουν τους Γερμανούς από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.


 

 
 

Ισπανικός... αέρας αρχίζει να φυσά στο Ελ. Βενιζέλος.

 
Ισπανικό αέρα στη διαχείριση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών φέρνουν οι διοικητικές αλλαγές στη Hochtief, η οποία με τον ορισμό του νέου Ισπανού διευθύνοντος συμβούλου απογερμανοποιείται!


Ο Ισπανός Μαρσελίνο Φερνάντες Βέρντες, στενός συνεργάτης του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της ACS, Φλορεντίνο Πέρες (ο τελευταίος τυγχάνει ευρέως γνωστός λόγω της εμπλοκής στα του ποδοσφαίρου, καθώς είναι ο ιδιοκτήτης της Ρεάλ Μαδρίτης), αντικαθιστά τον Φρανκ Στίλερ, το τελευταίο εναπομείναν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Hochtief που βρίσκεται στους κόλπους της εταιρείας πριν από την εμφάνιση της ACS.

Με τον τρόπο αυτόν, το μάνατζμεντ του ομίλου Hochtief περνά ουσιαστικά στα χέρια των Ισπανών.

Η ισπανική εταιρεία έχτισε τη συμμετοχή της στη Hochtief ξεκινώντας από το 2007, οπότε και απέκτησε το 25,08% των μετοχών του γερμανικού ομίλου, ενώ σήμερα το ποσοστό της ανέρχεται πλέον σε 54,37%.

Η αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια της διοίκησης της εταιρείας να κάνει την επένδυσή της να αποδώσει. Όπως δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος, θα εργαστεί για την εδραίωση της θέσης της Hochtief ως του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου στον κόσμο.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Hochtief είχε καταβάλει κάθε προσπάθεια να αποτρέψει τις προσπάθειες της ACS να αποκτήσει τον έλεγχο του γερμανικού κατασκευαστικού ομίλου. Μάλιστα, δεν είχε διστάσει να ανακοινώσει και τα σχέδια πώλησης δραστηριοτήτων της εταιρείας, μεταξύ αυτών και των συμμετοχών της στη διαχείριση αεροδρομίων ανά τον κόσμο, σε μια προσπάθεια η Hochtief να γίνει ακριβότερη, αποθαρρύνοντας την ACS από την προσπάθεια εξαγοράς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: