Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Προσοχή στις συσκευές για τον διαβήτη στα αεροδρόμια.


 

Οι συσκευές δεν πρέπει να ελέγχονται μέσω των ακτινοσκοπικών μηχανημάτων, γιατί μπορεί να επηρεαστεί η λειτουργία τους.

Οι σαρωτές με ακτίνες «Χ» που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία της αντλίας ινσουλίνης ή τις συσκευές παρακολούθησης της γλυκόζης.


Οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη πρέπει να ενημερώνουν τους ελεγκτές στα αεροδρόμια -ίσως με επιστολή από τους γιατρούς τους-, για να αποφύγουν πιθανές ζημίες των συσκευών τους που προκαλούνται από την έκθεση στον εξοπλισμό απεικόνισης.
Ο κίνδυνος σε αυτές τις ευαίσθητες συσκευές που προκαλούνται από τους σαρωτές και τις συνθήκες χαμηλής πίεσης στα αεροπλάνα έγινε το επίκεντρο της συντακτικής μελέτης «Πλοήγηση ασφάλειας στο αεροδρόμιο για αντλίες ινσουλίνης και/ή αισθητήρες», που δημοσιεύθηκε στο «DiabetesTechnology& Therapeutics».
Οι Andrew Cornish και H. Peter Chase, MD, στο Πανεπιστήμιο Ντένβερ του Κολοράντο, ζητούν από τους διαβητικούς να προσέχουν, γιατί η αντλία χορήγησης ινσουλίνης ή η συσκευή παρακολούθησης της γλυκόζης μπορεί να εμφανίσουν ηλεκτρομαγνητική δυσλειτουργία, όταν περάσουν μέσα από έναν σαρωτή ασφαλείας αεροδρομίου.
«Με δεδομένη την αυξημένη χρήση της θεραπείας με αντλία ινσουλίνης, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε όλο τον κόσμο, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων να χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία, φαίνεται ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για την καλύτερη κατανόηση και, ενδεχομένως, τη λύση αυτού του προβλήματος», λέει ο Irl Hirsch, MD, εκδότης του «DiabetesTechnology& Therapeutics» και καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Washington Medical Center-Roosevelt, στο Σιάτλ.

ΠΗΓΗ: Medical News Today

Δεν υπάρχουν σχόλια: