Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Καθαρίζει το διοικητικό θολό τοπίο στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και μαζί με αυτό και όλα τα παράσιτα που την απομυζούσαν.



Πολύ χοντρό συνδικαλιστικό παρασκήνιο παίζεται τις τελευταίες μέρες και ώρες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με την προσπάθεια που καταβάλλεται από μερίδα υπαλλήλων κομματικών και παραταξιακών παραγόντων με σκοπό την μη υλοποίηση της απόφασης αντικατάστασης της διοίκησης.  Συνδικαλιστές, οι οποίοι ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά σε διαφορετικούς παραταξιακούς-κομματικούς σχηματισμούς, εκτελώντας εντολές και με υπέρμετρα αυξημένο το προσωπικό συμφέρον, αισθανόμενοι ότι θα χάσουν τα υπαλληλικά προνόμια (τις θεσούλες) που κατείχαν, αντιδρούν σε κάθε πρόταση που αλλάζει τα πρόσωπα της παλιάς διοίκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι αυτοί οι ετερόκλητοι σχηματισμοί εκφράζοντας τους εαυτούς τους και μόνο και καθοδηγούμενοι από κέντρα που επιδιώκουν  να ελέγξουν την ΥΠΑ, κινούνται με κάθε τρόπο για την ακύρωση της απόφασης αντικατάστασης της διοίκησης.
Αυτή η διακομματική ομάδα της λαμογιάς και της εκτροπής της ΥΠΑ από τα διεθνή και Ευρωπαϊκά κανονιστικά πλαίσια έκανε την εμφάνισή της από τότε που η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας «απέκτησε» «συνέταιρο και ανταγωνιστή» στην δράση της και στην εν γένει πολιτική των αερομεταφορών. Απαρτίζεται από υπάλλήλους που εργάζονται στην ΥΠΑ , αλλά με το αυτί ανοιχτό και το βλέμμα στραμμένο στον καθοδηγητή τους.
Είναι γνωστοί και ξακουστοί για τη «δύναμή τους», την «ανδρεία» τους, καθώς και την μεγάλη ικανότητά τους για άνομες ενέργειες και για «υπηρεσιακές αμαρτίες», οι οποίοι προσπαθούν να προωθήσουν με μεθοδικότητα και να επιβάλουν με προκλητικότητα τις άνομες και ιδιοτελείς επιδιώξεις τους.
Είναι η ομάδα που δημιουργήθηκε από «διασταύρωση» παραγόντων και συμφερόντων και μεταλλαγμένη πλέον κινείται και δρα σύμφωνα με τα κελεύσματα  του παντοδύναμου αφεντικού της.
Είναι η «φυλή» των «υπηρεσιακών γιγάντων», είναι αυτοί που αλλού ανήκουν και άλλων τα συμφέροντα προωθούν και υπηρετούν. Είναι αυτοί που επιλέγησαν ως αρεστοί, που έκαναν ότι ήθελαν χωρίς να ελέγχονται και να λογοδοτούν σε κανέναν.
Είναι αυτοί που θέλουν και επιμένουν, τις διοικήσεις της ΥΠΑ να τις στελεχώνουν πρόσωπα γνωστά (κολλητά) και ελεγχόμενα από αυτούς. Είναι αυτοί που απαιτούν οι διοικήσεις που θα επιλεγούν να λειτουργούν με η μέθοδο των ισορροπιών και των παζαριών. Είναι εκείνοι που επιδιώκουν να βρίσκονται κοντά στα διοικητικά δρώμενα της ΥΠΑ. Είναι εκείνοι που έχουν ως σκοπό και επιδίωξη να ασκούν συνδιοίκηση.
Από σήμερα, όμως μετά τον οριστικό αποχαιρετισμό του αρμόδιου Υπουργού στους υπό αντικατάσταση διοικητικούς παράγοντες, η τακτική και η κύρια επιδίωξη της διακομματικής παράγκας είναι η ακύρωση μόνο της απόφασης αντικατάστασης του Υποδιοικητή. Ο υπό αντικατάσταση υποδιοικητής διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν παραιτείται, διεκδικώντας ή την παραμονή στη θέση του ή την καταβολή της αποζημίωσης. 
Το γεγονός αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενοχλήσει πολύ τους εμπλεκόμενους πολιτικούς, οι οποίοι επεξεργάζονται τρόπο οριστικής υλοποίησης της απόφασης αντικατάστασης της διοίκησης, όπως αυτή ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες στα μέσα ενημέρωσης. Ουσιαστικά όμως εκτός της διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκεται η Διοικητής κ Παπαδημητροπούλου μετά την επικύρωση της απομάκρυνσής της από τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, ο οποίος στην συνάντηση που είχαν την Παρασκευή, την ευχαρίστησε για την συνεργασία και της κούνησε το άσπρο μαντήλι του αποχαιρετισμού. Τυπικά παραμένει στη θέση της μέχρι την ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας. Πάντως μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ο νέος διοικητής της ΥΠΑ θα είναι και τυπικά στη θέση του.
Είναι γεγονός ότι η καθυστέρηση υλοποίησης της απόφασης αντικατάστασης της διοίκησης, ενισχύει τη φαντασία αλλά και την ελπίδα των "αντιδραστικών", οι οποίοι διαδίδουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η διοίκηση.
Αυτά τα παράκεντρα εξουσίας, αυτά τα διακομματικά λαμόγια, τα οποία έχουν ονοματεπώνυμο,  υλοποιώντας τις εντολές των αφεντικών τους, θέλουν ακόμη και σήμερα με τρόπο προκλητικό να εξακολουθήσουν να ασελγούν, πάνω στο κουφάρι της ΥΠΑ και των περιφερειακών αεροδρομίων της, στερώντας από αυτά την απαραίτητη «ανάσα ζωής» και το οξυγόνο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού, θέλουν και επιδιώκουν με κάθε τρόπο να είναι ενεργοί και παρόντες στη μοιρασιά της πίττας των περιφερειακών αερολιμένων.

Διαβάστε και αυτό τι γράφαμε πριν ένα χρόνο ……

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι επίορκοι αερολιμενάρχες πότε θα πάνε στα σπίτια τους Πότε θα αξιολογηθούν; Γιατί οι αερολιμενικοί και οι ορτινάτσες γραφείου παίρνουν επίδομα από το EUROCONTROL ενώ οι θέσεις που κατέχουν δεν το δικαιολογεί. 1200 E επίδομα γραφείου μηνιαίως και μάλιστα στα περιφερειακά αεροδρόμια 5 μήνες τον χειμώνα δεν τους βλέπει κανείς . Ο Υπουργός γνωρίζει τι γίνεται στα περιφερειακά αεροδρόμια ή έχει βαθιά μεσάνυχτα Από πού προκύπτουν τα 35.000.000 εκ Ε σε επιδόματα στην ΥΠΑ σύμφωνα με τον προυπολογισμό του 2013;