Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Το κύκλωμα της ανομίας και της ρεμούλας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας «αντιδρά» ασθμαίνοντας στην αλλαγή της διοίκησης





Οταν γύρω μας τα πάντα επιχειρείται να αλλάξουν, οι καθεστωτικές αντιλήψεις και νοοτροπίες όμως αποτελούν εκείνο το ανθρώπινο χαρακτηριστικό που αντιστέκονται με εντυπωσιακό και πολλές φορές με προκλητικό σθένος στις αλλαγές, είτε των προσώπων είτε των αποφάσεων και των κανονιστικών διαδικασιών. 
Μάλιστα ιστορικοί, όπως ο Ζακ Λε Γκοφ, στις νοοτροπίες βρήκαν ένα πολύτιμο εργαλείο προκειμένου να εισχωρήσουν στο παρελθόν και να το κατανοήσουν όσο πληρέστερα γίνεται. Όλοι οι λαοί του κόσμου έχουν τις νοοτροπίες τους και όλοι τις υπερασπίζονται χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται γιατί οι νοοτροπίες είναι βασικό συστατικό τους, ένα μαζί τους.
Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όμως αυτές οι νοοτροπίες πολύ τακτικά και ποικιλοτρόπως βρίσκονται πάνω από το δημόσιο συμφέρον ακόμη και από την κοινή λογική.
Υπάρχει χρόνια τώρα οργανωμένη καθεστωτική αντίδραση από ομάδα υπαλλήλων, οι οποίοι θέλουν να λέγονται και συνδικαλιστές, η οποία με κάθε τρόπο και μέσο προσπαθεί να διατηρήσει τα προνόμια της και τις κάθε είδους απολαβές της.
Πολύ σωστά κάποιος επισκέπτης –σχολιαστής της σελίδας χαρακτήρισε την Υπηρεσία αυτή, ως Υπηρεσία Πολιτικής και υπηρεσιακής Ασυδοσίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αντίδρασης ήταν το μεθοδευμένο ολιγόλογο και γενικόλογο δημοσίευμα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία για τον ορισμό ως Υποδιοικητή του Ιωάννη Σταμπολή, τον οποίο παρουσιάζει ως το πρόσωπο το οποίο δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην προηγούμενη θέση που κατείχε στον ΟΛΠ.





Τόσο ο τίτλος (Ενστάσεις), και η σημειολογία της στήλης (Πολιτικά Παρασκήνια), όσο και η γενικόλογη διατύπωση του δημοσιεύματος, οδηγεί στο συμπέρασμα και αυτό το δείχνει πολύ καθαρά ότι η στόχευσή του παραπληροφορημένου ή ενδεχομένως του γνώστη της αλήθειας δημοσιογράφου, ήταν μια έντεχνη απλή αναφορά, χωρίς χαρακτηρισμούς και επιπλέον απόψεις κρίσης.
Την πληροφορία την οποία προβάλλει για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο σε ότι αφορά το πρωθυπουργικό γραφείο, είναι ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει τον αβάσιμο ισχυρισμό του δημοσιεύματος, σε ότι αφορά την αντίδραση, την οποία εντέχνως δεν προσδιορίζει από που εκπορεύεται και ποιά είναι η στόχευση και η σκοπιμότητά της.
Βεβαίως και είναι ενήμερο το πρωθυπουργικό γραφείο για όλους αυτούς που επιλέγει να στελεχώσουν νευραλγικούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης και των υπηρεσιών της. Ένα ακόμη παραπάνω για την περίπτωση του Ιωάννη Σταμπολή, επιλέχτηκε να στελεχώσει τη διοίκηση της ΥΠΑ για να επιτελέσει και εκεί θετικό έργο, όπως και στην περίπτωση του ΟΛΠ, που κατά τη διάρκεια της θητείας του εντόπισε παρανομίες και ατασθαλίες, σε θαλάσσια έργα που είχαν εκτελεστεί πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, με ζημιά για τον ΟΛΠ που ξεπερνούσε τα 20 000 000 ευρω, θέμα το οποίο ερευνά η δικαιοσύνη.
Τα έργα και οι ημέρες του προσώπου που επιλέχτηκε να τοποθετηθεί ως Υποδιοικητής στην ΥΠΑ, που είχε ως αδιαπραγμάτευτη αρχή την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, ενάντια στη διαφθορά και την κάθε είδους παρανομία, σηματοδοτούν την επόμενη μέρα για την ΥΠΑ, μια μέρα που οι γνωστοί άγνωστοι, η διακομματική παράγκα, που καθόριζε την αντιαναπτυξιακή και ζημιογόνα πορεία της ΥΠΑ τα τελευταία χρόνια δεν θέλουν να ξημερώσει ποτέ για την ΥΠΑ και τις αερομεταφορές και κάνουν οτιδήποτε για να την αποτρέψουν.
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος αυτής της αναμενόμενης ιδιοτελούς αντίδρασης του κυκλώματος της ανομίας και της ρεμούλας που δρα ανενόχλητο στην Υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: