Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Η ΥΠΑ στη δίνη της τουρμπίνας. Από ηγέτης και καθοδηγητής έμεινε απλός θεατής, αρνητικών γεγονότων και εξελίξεων.


Η  ΥΠΑ αντί να «πετά» σε καθαρές και διάφανες διαδρομές, μερικοί προσπαθούν να την εκτρέπουν σε υπόγειες διαδρομές με διασταυρώσεις σκοτεινές.

Ο
ι υποστηρικτές της ιδιοτέλειας και των υπόγειων διαδρομών, αλλά και των ολοφάνερων εξωυπηρεσιακών συναλλαγών, που με τις πράξεις οδήγησαν την ΥΠΑ σε σταθερή τροχιά εκτροπής και σε αντιαναπτυξιακή διαδρομή, έκαναν και κάνουν ότι «αυτοί» ...........

θεωρούν σωστό προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους και την επιδίωξή τους. Δεν δίστασαν να παρακάμψουν ακόμη και την διεύθυνση της ΥΠΑ, που είναι υπεύθυνη και υπόλογη έναντι του νόμου.
Αυτοί που αυθαιρέτησαν και καθ΄υπέρβαση αρμοδιότητας εκτέλεσαν είτε αυτόνομα είτε καθ΄υπαγόρευση και με συνέργεια, έδειξαν με τις πράξεις τους αυτές ότι δεν υπολόγισαν ακόμη και τον οργανισμό της ΥΠΑ, ούτε βεβαίως και τους διοικούντες την ΥΠΑ.

Στην περίπτωση αυτή δύο τινά συμβαίνουν, ή αυθαιρέτησαν, άρα υπέπεσαν σε υπηρεσιακό παράπτωμα, πράγμα το οποίο θα έπρεπε να είχε ελεγχθεί και να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις, ή λειτούργησαν νομότυπα, οργανωμένα και συντεταγμένα με τη μέθοδο της σιωπής και της ανοχής και εξετέλεσαν εντολή, η οποία εκ του αποτελέσματος της συγκάλυψης μπορεί να θεωρηθεί και ως «αποδεκτή».

Έφθασαν στο σημείο να κάνουν μελέτες και να προσπαθούν να τις επιβάλουν μέσω της ΕΥΔΕ και των αναδόχων των έργων.
Υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά τα οποία η αρμόδια διεύθυνση της ΥΠΑ, τα κατήγγειλε με έγγραφό της στη διοίκηση της ΥΠΑ και τα οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να τα αναδείξουμε μαζί με τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.
Θεωρώ όμως αναγκαίο, να στείλω ένα μήνυμα, αλλά χωρίς αποδέκτη για όλα αυτά που έλαβαν χώρα. Όποιος όμως είναι και αισθάνεται αποδέκτης ας το λάβει σοβαρά υπόψη του.
Τι είναι αρμοδιότητα;
Η αρμοδιότητα απονέμεται στα διάφορα διοικητικά όργανα, είτε μονοπρόσωπα, είτε συλλογικά προς ικανοποίηση σκοπών κρατικού ή δημοσίου συμφέροντος και μόνο.
Tα διάφορα διοικητικά όργανα ασκώντας την αρμοδιότητά τους εκπληρώνουν την βασική υποχρέωσή τους έναντι της ισχύουσας νομοθεσίας. Παράλληλα όμως εκ της άσκησης αυτής προκύπτουν ιδιαίτερες δεσμεύσεις των οργάνων, όπως π.χ. δεν μπορούν να μεταβάλλουν αυθαίρετα το περιεχόμενο αυτής και να ενεργούν κατ΄ ιδίαν έμπνευση και ούτε μπορούν να παραιτηθούν αυτής εφόσον εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον.
Άλλη επίσης χαρακτηριστική δέσμευση επί της άσκησης της αρμοδιότητας είναι ότι δεν μπορεί να μεταβιβαστεί αυτή από αρμόδιο όργανο σε άλλο, έστω και αν ακόμα το δεύτερο τυγχάνει ιεραρχικά ανώτερο του πρώτου.
Κλείνοντας θέλω να ενημερώσω όλους εσάς που μας επισκέπτεσθε και μας διαβάζετε καρτερικά δείχνοντας ιδιαίτερη προσοχή, ότι υπάρχουν πολλά «χαρτιά» ακόμα και αποδεικτικά στοιχεία στη διάθεσή μας, εκτός αυτών που δημοσιοποιήθηκαν, τα οποία πολλά από αυτά «φωτογραφίζουν», μερικά άλλα που εμφανίζουν πρόσωπα με γκρίζα απόχρωση, πολλά από αυτά που διαφωτίζουν, πολλά άλλα που προβληματίζουν, μερικά που εξοργίζουν, άλλα που εντοπίζουν ευθύνες και όλα μαζί που αναδεικνύουν και αποδεικνύουν το ότι η ΥΠΑ έχει εκτραπεί από το στόχο της και την αποστολή της.
Διαβάστε το παρακάτω ενημερωτικό και θα καταλάβετε πολλά.





1 σχόλιο:

el είπε...

EL

ΣΤΗΝ ΥΠΑ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΩΘΕΙ Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ15 .
ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!



Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής σας όπου εκφράζεται παρατηρήσεις στην μελέτη του Πολυτεχνείου έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω.

1) Η Διεύθυνσης σας συμμετείχε μέσω του Δ15/Γ και ειδικά με τον προϊστάμενο του κ. Χατζηπαναγο σε όλη την διαδικασία της μελέτης του Πολυτεχνείου .Συγκεκριμένα συμμετείχε α) στα site survey των αεροδρομίων
β) στην διαδικασία αναβάθμισης των προδιαγραφών της ΥΠΑ, που παρεδόθησαν στο Πολυτεχνείο , των εγκεκριμένων από το ΣΕΠΑ το 2002 που η Δ8 συμμετείχε στην επιτροπή εκπόνησης των προδιαγραφών .

2) Σε όλη την διάρκεια της μελέτης του Πολυτεχνείου το Δ15/Γ ήταν σε συνεχή επαφή με την μελετητική ομάδα του Πολυτεχνείου

Κατόπιν τούτου σας εκφράζουμε την ανησυχία και την απορία μας διότι αρκετές από τις παρατηρήσεις σας είναι εκτός των επαγγελματικών αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης σας διότι είναι , βάσει του οργανισμού της ΥΠΑ αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δ8 Μηχανολόγων της ΥΠΑ .
Συγκεκριμένα η μελετητική ομάδα του Πολυτεχνείου ανέπτυξε και τελειοποίησε της τεχνικές προδιαγραφές στο μηχανολογικό τμήμα των συστημάτων που αφορά το σύστημα ταινιών και αυτοματισμών και παρέδωσε μελέτες αρκετά συγκεκριμένες που να οδηγούν σε λειτουργικές και εφαρμόσιμες λύσεις αλλά ταυτόχρονα αρκετά γενικές , ώστε να μην φωτογραφίζουν την τεχνολογία και το εξοπλισμό κανενός κατασκευαστή , είτε μηχανημάτων ακτινοβόλησης είτε συστημάτων ταινιών και αυτοματισμών.


Στις επί μέρους παρατηρήσεις σας.


1η Παρατήρηση

Α) Στην παράγραφο 3.3.1 στην σελίδα 18 θα πρέπει να διορθωθούν «το μέγεθος των αποδεκτών αποσκευών από το σύστημα των μεταφορικών ταινιών» όπως παρακάτω:.......................................................................................