Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Με "ελεγχόμενη" πρόσβαση η διακίνηση λαθρομεταναστών στο Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος";


Και ενώ όλοι πιστεύαμε ότι στα αεροδρόμια και ειδικότερα στο πρώτο αεροδρόμιο της χώρας μας που είναι το "Ελευθέριος Βενιζέλος", εφαρμόζονται κατά γράμμα οι κανονισμοί ασφαλείας, ...


μετά το πολύ σοβαρό συμβάν που ευτυχώς εντοπίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία, αρχίζουμε πλέον να «κρατάμε μικρό καλάθι».
Είναι απορίας άξιο, πως είναι δυνατόν σε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο και πρότυπο ασφαλείας  να γίνονται, τέτοιου είδους έκνομες ενέργειες και μάλιστα με τη ενεργό συμμετοχή υπαλλήλων που εργάζονται στο αεροδρόμιο.
Αξίζει εδώ να επισημανθεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τον Εθνικό Κανονισμό Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας, για τον προληπτικό έλεγχο και την αποτροπή τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών, προβλέπονται και απαιτούνται να λειτουργούν συστήματα ελέγχου πρόσβασης και ταυτοπροσωπίας, τα οποία σημειωτέον λειτουργούν όχι υποκειμενικά και με ανθρώπινες παρεμβάσεις, αλλά αυτόματα με βάσει τα όσα έχουν δεχθεί και ισχύουν ως δεδομένα, σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας.
Να σημειωθεί ότι το διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών διαθέτει σύστημα ελέγχου πρόσβασης και τηλεπαρακολούθησης (Access Control system και CCTV).
Εάν αυτό το πολύ σοβαρό γεγονός που έλαβε χώρα προχθές στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, τότε τι μπορεί να υποθέσει κανείς για τα  διεθνή περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, δεν διαθέτουν συστήματα ελέγχου πρόσβασης και τηλεπαρακολούθησης (Access Control και CCTV).
Αξίζει επίσης εδώ να επισημανθεί ότι το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ διαθέτει από το έτος 2006, σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης και τηλεπαρακολούθησης (Access Control και CCTV), το οποίο όμως δεν λειτούργησε ποτέ, ούτε και σήμερα λειτουργεί, λόγω αυθαίρετης επιλογής υποθέτω της αρμόδιας διεύθυνσης και της ανοχής της Διοίκησης της ΥΠΑ.
Θα θέλαμε όλοι να ρωτήσουμε το αυτονόητο.., γιατί;
Ποιοί είναι αυτοί που δεν "επιτρέπουν" και με την τακτική τους απαξιώνουν και ακυρώνουν, συστήματα υψηλής τεχνολογίας και σημαντικής προσφοράς στον τομέα της ασφάλειας να μην λειτουργούν και ένεκα αυτού να εκτίθεται  και να¨διασύρετε" η χώρα, καθώς επίσης να σαμποτάρετε με τον χειρότερο τρόπο της δυσφήμισης, τόσο το τουριστικό προϊόν, όσο  και η αξιοπιστία της χώρας μας.
Πολλά όμως είναι τα ερωτήματα και εξ αυτού του γεγονότος, τα οποία "ζητούν" απαντήσεις.
Στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών έχει γίνει έλεγχος ασφαλείας από την αρμόδια κρατική αρχή το τελευταίο χρονικό διάστημα;
Αν έχει γίνει, τι διαπίστωσε το κλιμάκιο επιθεώρησης ;
Μήπως το φαινόμενο αυτό επικρατούσε χωρίς να γίνει αντιληπτό εδώ και αρκετά χρόνια;


Μήπως κρίνεται απαραίτητο το όλο θέμα να τύχει διερεύνησης από την ΥΠΑ; 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Eξάρθρωσαν κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος»

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε παράνομα μετανάστες σε χώρες της ΕΕ μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» προχώρησε η αστυνομία. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρία μέλη του κυκλώματος, ένας αλλοδαπός με αρχηγική θέση και δύο υπάλληλοι του αεροδρομίου. Μαζί τους συνελήφθησαν και πέντε αλλοδαποί που επιχειρούσαν να βγουν παράνομα από τη χώρα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το κύκλωμα, κατά το τελευταίο τουλάχιστον επτάμηνο, προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί τους παραλάμβαναν οι δύο υπάλληλοι του Αερολιμένα, οι οποίοι τους οδηγούσαν στις πύλες εξόδου, μέσω σημείων διέλευσης που χρησιμοποιούνται μόνο από υπαλλήλους του Αερολιμένα, χρησιμοποιώντας τις προσωπικές τους μαγνητικές κάρτες πρόσβασης για το άνοιγμα των θυρών ασφαλείας, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τους αστυνομικούς ελέγχους. Οι δύο υπάλληλοι για κάθε διακινούμενο αλλοδαπό εισέπρατταν το ποσό των -500- ευρώ.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
Πέντε πλαστά διαβατήρια Βουλγαρικών Αρχών, με αντίστοιχες ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης, με προορισμό Ευρωπαϊκή χώρα.
Δύο ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου υπαλλήλων Αεροδρομίου
Το χρηματικό ποσό των -3.840- ευρώ.
Εννέα κινητά τηλέφωνα.
Δύο Τραπεζικές κάρτες.
Χειρόγραφες σημειώσεις αεροπορικών πτήσεων.
Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




Ήδη ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε αεροδρόμια από ελληνικές πτήσεις.




Μετά το σοβαρό αυτό επεισόδιο που πήρε διαστάσεις και έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο, κάποια ευρωπαϊκά κράτη μεταξύ των οποίων το Βέλγιο, πήρε απόφαση σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα να κάνει ελέγχους σε όλα τα αεροσκάφη που έχουν ως αφετηρία αεροδρόμια της Ελλάδας.
Πιο αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει.
Έκτακτο έλεγχο αναγκάζονται να υποστούν οι ταξιδιώτες που καταφθάνουν στο Βέλγιο από την Ελλάδα, μέσα στα βελγικά αεροδρόμια. Με ιδιαίτερη δυσφορία και χωρίς αυτό να συμβαίνει σε καμία άλλη πτήση εντός Σέγκεν, οι επιβάτες πτήσεων από τα ελληνικά αεροδρόμια περνούν από έλεγχο διαβατηρίου/ταυτότητος κάθε φορά που προσγειώνονται σε οποιοδήποτε βελγικό αεροδρόμιο.
Ο έλεγχος μάλιστα είναι καθαρά επιλεκτικός για τις ελληνικές πτήσεις, καθώς συμβαίνει ακριβώς μετά τον διάδρομο-φούσκα που ενώνει το αεροπλάνο με το αεροδρόμιο, πριν καν οι επιβάτες εισέλθουν στον χώρο του αεροδρομίου! Σε περίπτωση μάλιστα, που κάποιος επιβάτης δεν έχει υπηκοότητα χώρας της ζώνης Σένγκεν (ελεύθερης μετακίνησης μέσα στην Ε.Ε.), γίνεται εξ ολοκλήρου επανέλεγχος των στοιχείων και των εγγράφων του, καθώς και της άδειας παραμονής του.
Το συναίσθημα για τους Έλληνες (και άλλους Ευρωπαίους) επιβάτες είναι ιδιαίτερα άσχημο, και με φανερό εκνευρισμό έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές, τόσο στην αστυνομία που κάνει τον έλεγχο εκείνη την στιγμή αλλά μέχρι και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς όμως να αλλάξει τίποτε. Η ιστορία αυτή ξεκίνησε από τότε που έφτασαν 20 περίπου λαθρομετανάστες από την Ελλάδα στο Βέλγιο με αεροπλάνο.
Το γεγονός αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα του διαχωρισμού και της καταπίεσης του ελέγχου που επιβάλλεται ήδη στους Έλληνες μετά από ένα απλό γεγονός 20 λαθρομεταναστών. Είναι ξεκάθαρο ότι σε περίπτωση που χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα μαζικά σε λαθρομετανάστες, όχι μόνο δεν θα μπορούν να φύγουν αυτοί (καθώς με τους ελέγχους θα επιστρέφουν πίσω), αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες θα υποστούν τις συνέπειες, ουσιαστικά με πλήρη επαναφορά των συνόρων με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και τελικά με εκδίωξη από την ζώνη Σένγκεν.

1 σχόλιο:

el είπε...

EL

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΧΙ Η ΑΝΟΧΗ ΑΛΛΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑ .ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΡΓΟ 1.5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ??? Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ??? ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ...ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ !!!
ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ !
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΠΑ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ???
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ !! ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ???
ΕΤΣΙ ΡΩΤΑΩ !!!!!