Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Σε 15 μέρες η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων.



Το σχέδιο νόμου για το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων, θα είναι έτοιμο μέσα στους επόμενους 4 μήνες.
Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση των 37 Περιφερειακών Αεροδρομίων. Στα μέσα Αυγούστου θα παραδοθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίησή τους.
Το Υπουργείο εν τω μεταξύ επεξεργάζεται το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία τους. Παράλληλα, αναμένεται η αναδιοργάνωση της ΥΠΑ.
Αναλυτικά, ο Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε τα παρακάτω στη σημερινή συνέντευξη τύπου:
"Οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, έχουν επεξεργασθεί ένα έγγραφο πολιτικής για την αξιοποίηση των 37 περιφερειακών αεροδρομίων και το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο. Σε σχέση, άλλωστε, με τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, η αξιοποίηση τους αφορά το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το ρυθμιστικό πλαίσιό τους αφορά το Υπουργείο.
Εντός δύο εβδομάδων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα μας παραδοθεί το σχετικό έγγραφο πολιτικής, δηλαδή  η εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ.
Στο νέο τοπίο, το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι ιδιαίτερης σημασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προγραμματίζουμε την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ, έτσι ώστε να έχει ένα διακριτό ρόλο ως προς τα ρυθμιστικά ζητήματα.
Οι υπόλοιπες δραστηριότητες θα διαχωριστούν κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Προγραμματίζουμε την παρουσίαση σχετικού Σχεδίου Νόμου στους επόμενους τέσσερις μήνες, αφού προηγηθεί διαβούλευση με όλους τους εμπλεκομένους."
Πηγή: http://ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: