Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ο πρωθυπουργός βράβευσε την ικανότητα, την αξιοσύνη, την αποτελεσματικότητα και την πράξη συμφέροντος του Δημοσίου.





Ο πρωθυπουργός με την απόφασή του να επιβραβεύσει υπάλληλο για την πέραν του μέτρου και της κανονιστικής διαδικασίας αποτελεσματικής εκτέλεσης των καθηκόντων της, έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.
Με την συμβολική του κίνηση έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι όσοι επιλέγονται να διοικήσουν το ελληνικό δημόσιο και τις υπηρεσίες του. Να αναδείξουν και να ..
επιβραβεύσουν τους ικανούς και τους άριστους και όχι τους αρεστούς και ανίκανους. Αλλά πώς να γίνει αυτό, όταν τα κύρια προσόντα που υπερτερούν κατά την «επιλογή» και όχι κατά την αξιολόγηση, ήταν αυτά του αρεστού και του κομματικά αποδεκτού;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό είναι το  πρώτο βήμα για να καθαρίσει επιτέλους «η κόπρος του Αυγεία» - οι κομματικοσυνδικαλιστικές επιλογές και αυτό γιατί δεν μπορεί να υπάρξει δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία της δημόσιας διοίκησης αν δεν υπάρξει αλλαγή προσώπων, αντιλήψεων και πρακτικών σε όλο το φάσμα της και τη δομή της. 

Θέλουμε επίσης να πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ενδιαφερθεί και για το άλλο σκέλος , να ελέγξει και να τιμωρήσει παραδειγματικά και όσους έβλαψαν το ελληνικό δημόσιο με τις ζημιογόνες και αυθαίρετες αποφάσεις τους, με την αδράνειά τους, με την εν γένει απραξία τους. Πρέπει επιτέλους πριν είναι πολύ αργά να μπεί ένα οριστικό τέλος στην ανεπάρκεια και στην εξάρτηση από κάθε μορφής συμφέροντα όλων των δοτών διοικήσεων των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, οι οποίες λειτουργούν περισσότερο συνδικαλιστικά και λιγότερο διοικητικά.

«Έπαινο» στην προϊσταμένη του Γραφείου Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, Ελένη Μαρτσούκου απένειμε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στη σύντομη ομιλία του... κατά την τελετή απονομής του επαίνου, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η απονομή γίνεται για λόγους και πρακτικούς, ουσίας, αλλά και συμβολικούς.

«Πρακτικούς γιατί με τις γνώσεις σας, τις αρετές σας, το έργο σας, ωφελήσατε το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή το μέσο Έλληνα πολίτη. Αλλά και συμβολικούς, γιατί αποδείξατε ότι στην ελληνική δημόσια διοίκηση υπάρχουν οι άξιοι», τόνισε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στην κ. Μαρτσούκου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο έπαινος απονέμεται στην κ. Μαρτσούκου καθώς οι προσφερθείσες υπηρεσίες της προς το ελληνικό Κράτος «υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της άσκησης των υπηρεσιακών της καθηκόντων και καταδεικνύουν τη διαρκή έφεση και επιθυμία της για προαγωγή του Δημοσίου συμφέροντος, καθόσον από το 2010, οπότε προσελήφθη, συνέβαλε αποφασιστικά στη μείωση του ελλείμματος ενσωμάτωσης ευρωπαϊκού δικαίου από 2,4% σε 0,5% με αποτέλεσμα την αποφυγή καταβολής προστίμων εκτιμώμενου ύψους 26.535.600,00 έως 550.171.440,00 ευρώ, καθώς αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς μέσω δράσεως του Γραφείου της 117 σχετικές υποθέσεις».

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: