Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος: Προσπαθεί να βρεί λύση να γίνει φθηνότερο και προτείνει... κίνητρα


Η σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης , λόγω και της οικονομικής κρίσης, υποχρέωσαν το αεροδρόμιο Βενιζέλος να αναπροσαρμόσει τα υψηλά τέλη, και να προτείνει κίνητρα στις αεροπορικές εταιρίες.
Νέα κίνητρα προς τις αεροπορικές εταιρείες με στόχο την ενίσχυση της επιβατικής - τουριστικής κίνησης προς την Αθήνα τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο αποφάσισε να παρέχει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) Ελευθέριος Βενιζέλος. Πρόκειται για τρία κίνητρα τα οποία θα παρέχει ο ΔΑΑ προς τις αεροπορικές εταιρείες, τα οποία αντιστοιχούν σε συνολική έκπτωση περίπου 20% στις αεροναυτιλιακές χρεώσεις του Ελευθέριος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, έως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ισχύσουν:
Κίνητρο διατήρησης πτήσεων, το οποίο εξασφαλίζει έκπτωση 15% στα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης για κάθε δρομολόγιο, υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των πτήσεων δεν θα μειωθεί περισσότερο από 5% σε σχέση με πέρυσι.

Σε περίπτωση αύξησης του αριθμού των πτήσεων, η αεροπορική εταιρεία εντάσσεται αυτόματα στο ετήσιο πρόγραμμα των αναπτυξιακών κινήτρων του ΔΑΑ.n Κίνητρο μετεπιβιβαζόμενων επιβατών, το οποίο μεταφράζεται σε έκπτωση 5-15 ευρώ για κάθε μετεπιβιβαζόμενο επιβάτη και αντιστοιχεί σε -30% έως -90% επί των επιβατικών χρεώσεων του ΔΑΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετεπιβιβαζόμενοι επιβάτες, απαλλάσσονται και από το τέλος εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης αεροδρομίων (σπατόσημο).n Κίνητρο για ανάπτυξη ειδικών αγορών, το οποίο ανέρχεται σε έκπτωση 5-10 ευρώ για κάθε επιβάτη που αντιστοιχεί σε ποσοστό 25% - 50% επί των συνολικών επιβατικών χρεώσεων.

Στόχος του κινήτρου αυτού είναι η διείσδυση σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές (με τις οποίες δεν υπάρχει σήμερα απευθείας σύνδεση με την Αθήνα), με δυνατότητα δημιουργίας επιπλέον επιβατικής κίνησης. Παράλληλα, σε ισχύ παραμένει το πρόγραμμα κινήτρων και συγχρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων των αεροπορικών εταιρειών που ο ΔΑΑ παρέχει σε ετήσια βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: