Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ταχύρρυθμα μαθήματα ασφαλείας για τη φρουρά του πρωθυπουργού (Γ. Παπανδρέου).



Αν και έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε μου δημοσιεύθηκε αυτό το άρθρο, αναγκάζομαι να το αναδημοσιεύσω μαζί με κάποια από τα σχόλια ουσίας που το συνοδεύουν, για να επισημάνω μερικά λογικά και αυτονόητα ερωτήματα.


Είναι βέβαιο ότι με την έγκριση και την αποδοχή αυτής της δημοσιοποίησης ομολογούμε πλέον ως κράτος ότι είμαστε «ξέφραγο αμπέλι» ακόμη και σε χώρους στους οποίους στεγάζονται θεσμοί, όπως είναι το πρωθυπουργικό γραφείο και η πρωθυπουργική κατοικία.

Ομολογούμε ότι οι επιλεγέντες μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης φρουροί δεν διαθέτουν την απαραίτητη ειδίκευση σε όλα αυτά τα προς εκπαίδευση θέματα ασφαλείας.
Ποιοι και για ποιο λόγο δημοσιοποίησαν αυτό το θέμα και σε τι αποσκοπούσαν;


Ποια ήταν η σκοπιμότητα να δημοσιοποιηθούν θέματα που άπτονται της ασφάλειας της χώρας;


Αφού οι εκπαιδευτές ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και στα πλαίσια των καθηκόντων τους θα εκπαίδευαν άλλους δημόσιους υπαλλήλους, θα έπρεπε να πληρωθούν επιπλέον;


Το αδαπάνως που αποσκοπεί και μάιλστα εν μέσω οικονομικής κρίσης; Tι πυροτέχνημα είναι αυτό;


Μήπως κάποιος αρμόδιος πρέπει να δώσει απαντήσεις τόσο επ΄αυτού όσο και επί όλων των ερωτημάτων που διατυπώνονται και από τα παρακάτω σχόλια;




Λίγος σεβασμός και στους θεσμούς αλλά και στη χώρα και ειδικότερα στα θέματα ασφαλείας δεν θα έβλαπτε.

Αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους και αυτοί που θα λάβουν την εντολή να υπηρετήσουν τη χώρα από την υψηλότατη θέση ευθύνης και να θωρακίσουν τα θέματα ασφαλείας, ελέγχοντας αυτούς που ήταν και είναι εντεταλμένοι να ασκούν τα καθήκοντά τους χωρίς τυμπανοκρουσίες και λογικές δημοσίων σχέσεων.

Το δημοσίευμα έχει ως εξής:


Εκπαιδευτές της ΥΠΑ θα διδάξουν στους αστυνομικούς


Λόγοι ασφαλείας επιτάσσουν την εκπαίδευσης της φρουράς του Πρωθυπουργού


Πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης της αστυνομικής φρουράς του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου σε θέματα ελέγχου ασφαλείας εισερχομένων προσώπων, εντοπισμού υπόπτων αντικειμένων και χειρισμού ακτινοσκοπικών συσκευών θα εκτελέσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.


Κατόπιν, εντολής του υπουργού Υποδομών κ. Ι. Ραγκούση και σχετικής απόφασης της διοικητού της ΥΠΑ κυρίας Φώφης Παπαδημητροπούλου θα γίνουν ταχύρρυθμα μαθήματα ασφαλείας στους αστυνομικούς που φρουρούν το Μέγαρο Μαξίμου και την πρωθυπουργική κατοικία στο Καστρί. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί αδαπάνως για το Δημόσιο από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου.


Ειδικότερα στο πρόγραμμα, διάρκειας 18 ωρών, θα συμμετάσχουν 20 άτομα, τα οποία έχουν καθήκοντα άσκησης ελέγχου ασφαλείας, ενώ τα μαθήματα θα γίνουν στη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας.
Οι εκπαιδευτές της ΥΠΑ θα διδάξουν στην πρωθυπουργική φρουρά:
- Τεχνικές και διαδικασίες ελέγχων ασφαλείας προσώπων, οχημάτων και αντικειμένων (3 ώρες)
- Οπλα, εκρηκτικές ουσίες και συσκευές (2 ώρες)
- Ηλεκτρονικά συστήματα και συσκευές ασφάλειας εγκαταστάσεων (1 ώρα)
- Τεχνικές έρευνας χειραποσκευών, αποσκευών και αναγνώρισης επικινδύνων αντικειμένων σε εξομοιούμενες συνθήκες (12 ώρες)


(ΑΠΕ/ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ)


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ14/10/2011

 ΣΧΟΛΙΑ
ΣΑΠΙΛΑ | 11:23






Η κ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΑΡΑΓΓΑΣ . ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΕΡΔΟΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ !!!!!!!!!!!!!!!!. ΑΝ ΜΑΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ . Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ,ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑ, ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ !! ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΥΨΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ......ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΘΑΨΕΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ,ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ- ΓΕΝΙΚΑ ΚΡΑΤΟΣ . ΤΟ 2002 ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΛΑΟΣ !! ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ?? ΜΗΠΩΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ?? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ??? ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ 100000 ΕΥΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ??? ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΑΥΤΟ ???? ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ !!! ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ !!!!!! ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ !!!!!! ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΙΔΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ !! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΗΘΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ .

NEMESIS

Kοίτα κατάντια σε μία χώρα.. | 16/10/2011, 18:00


Δηλαδή τί να καταλάβω εγώ σαν πολίτης αυτής της χώρας. .Οτι ο πρωθυπουργός μέχρι τώρα εφυλάσσετο απο ΑΣΧΕΤΟΥΣ αστυνομικούς...δηλαδή απο ανθρώπους που δέν είχαν εκπαιδευθεί..στα αυτονόητα.. α) ασφάλεια προσώπων, β) ασφάλεια αντικειμένων κινητών η κτηρίων, γ) δυνατότητα και χρόνο αντίδρασης.. δ) πρόληψη επίθεσης ε) Αντίδραση σε 10τα του δευτερολέπτου... Ελεος πιά όταν ΤΩΡΑ αυτά γίνονται ενώ θα έπρεπε να είνα προ πολλού αυτονόητα.. Εεεε λοιπόν για το λόγο αυτό καταρεύσαμε...αλλα τι περιμένετε ..εδώ είχαμε πριν λίγο καιρό Υπουργό Εθνικής Αμύνης άνθρωπο ο οποίος απαλλάχθηκε λόγω Βαρους... απο τα στρατιωτικά καθήκοντα...θα κολήσουμε σε αυτά..Για να καταλάβουν και οι αναγνώστες σας διαφορά νοοτροπίας και επαγγελματισμός.. Για να γίνει κάποιος υπουργός άμυνας του Ισραήλ, εκτός απο πτυχίο πανεπιστημίου απαιτείται να έχει υπηρετήσει σαν πιλότος στη Ισραηλινή Πολ. Αεροπορία..η στις ειδικές δυνάμεις του (Λ.Ο.Κ, Ο.Υ.Κ) του στρατού.. Αχ βρε Ελλάδα τι παθαίνεις με αυτους που ψηφίζαμε επι 10ετίες...

Βαγγέλης


αίσθημα ασφάλειας | 15/10/2011, 16:47




Με την ευκαιρία ,της παρουσίας της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, στο"Μαξίμου"για την εκπαίδευση της φρουράς του πρωθυπουργού ,μήπως θα μπορούσαν και κάποιοι από τα "πτητικά πρότυπα",να αναλάβουν την "μύηση"των κυβερνητικών ,στις διαδικασίες που απορρέουν από το JAR (joint aviation regulation) Και να τους εμφυσήσετε ,ότι η ασφάλεια των πτήσεων επιτυγχάνεται με την πιστή τήρηση των "διαδικασιών". Ισως πεισθούν,με την συνδρομή σας και πάψουν να λειτουργούν σαν μαθητευόμενοι "μάγοι"και ακολουθήσουν εφεξής κανόνες και "διαδικασίες"..! Για την ασφάλειά μας ρε γαμώτο..!


Αιθεροβάμων


Δεν υπάρχουν σχόλια: