Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τα συστήματα ελέγχου των αποσκευών των αεροδρομίων σε "κρίση" τεχνικού εμπειρογνώμονα. Η διοίκηση της ΥΠΑ "κοιτά από ψηλά" και ο αρμόδιος υπουργός αγναντεύει.........



Συνεχίζεται η προσπάθεια απεμπλοκής της εγκατάστασης συστημάτων ελέγχου αποσκευών με ανυποχώρητο αγώνα από τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων στην ΥΠΑ, ο οποίος αναγκάζεται εκ νέου να αναδείξει το θέμα, το οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι, αλλά και η διοίκηση της ΥΠΑ κάνουν ότι δεν βλέπουν. 
Με τον τρόπο αυτό η ΟΣΥΠΑ προσπαθεί να "εμποδίσει" τη νέα προσπάθεια εκτροπής και απαξίωσης της ΥΠΑ από την αναπτυξιακή και εκσυγχρονιστική τροχιά...
Αυτή τη φορά με νέα εμπιστευτική επιστολή στο γραφείο του πρωθυπουργού, η οποία διαβιβάζεται στον αρμόδιο υπουργό, αναδεικνύεται εκ νέου η προσπάθεια  κωλυσιεργίας και ακύρωσης της αναγκαιότητας συμμόρφωσης της χώρας μας με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ασφαλείας.
Μετά και από αυτή την εξέλιξη φαίνεται καθαρά πλέον ότι κάποιοι κύκλοι δεν θέλουν την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της ΥΠΑ και των αεροδρομίων της και κάνουν ότι τους προτείνουν και τους υπαγορεύουν εξωγενείς ιδιοτελείς κύκλοι συμφερόντων.
Το τέχνασμα και η όλη μεθόδευση πρόσληψης τεχνικού συμβούλου εμπειρογνώμονα για τον έλεγχο και την αξιολόγηση της μελέτης του έργου, κατά παράβαση του προεδρικού διατάγματος 208/2077, το οποίο αναθέτει στην ΥΠΑ τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εκτέλεση των έργων αυτών, εύκολα γίνεται αντιληπτό ακόμη και από τον πιο αδαή, ότι άλλη ήταν η στόχευσή του και άλλος ήταν ο σκοπός και η επιδίωξή του.
Για την σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα της πρόσληψης τεχνικού εμπειρογνώμονα θα έπρεπε να είχε γίνει σχετική εισήγηση από τη μόνη αρμόδια υπηρεσία, που είναι η ΥΠΑ και μετά ο υπουργός να πάρει την όποια απόφαση.
Δεν το χωράει ανθρώπινος νους πως και με ποιο σκεπτικό κάποιοι με μια προκλητική μεθόδευση, όρισαν τεχνικό εμπειρογνώμονα για
να αξιολογήσει τους πλέον αρμόδιους και τους μοναδικούς που διαθέτουν ειδίκευση και τεχνογνωσία για το όλο θέμα,
να ελέγξει εγκεκριμένη μελέτη από την ΥΠΑ των καθηγητών του ΕΜΠ, χωρίς να διαθέτει σχετική εμπειρία και ανάλογες με το θέμα γνώσεις,
να προσπαθήσει ως ο πλέον ειδικός να υποκαταστήσει την μοναδική αρμόδια υπηρεσία, της οποίας η αρμοδιότητα , ο ρόλος και η αποστολή είναι νομοθετικά κατοχυρωμένα.
Το όλο θέμα έχει συνέχεια........, που θα σας αφήσει άφωνους.

ΔΙΑΒ. Μ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΣΥΠΑ 12-5-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: