Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Από πακέτο σε πακέτο τα συστήματα ελέγχου των αποσκευών στα περιφερειακά αεροδρόμια.





Delivery στο τρίτο και μετά στο τέταρτο πακέτο στήριξης τα συστήματα ελέγχου των αποσκευών (HBS) των περιφερειακών αεροδρομίων.

Τυχαίο; Δε νομίζω...

Κρατούσε καλά όλα αυτά τα χρόνια αυτή η κολόνια, αλλά λόγω του ότι τα «συστατικά» της αρχίζουν να αλλοιώνονται και ειδικότερα τώρα  που ωρίμασαν οι συνθήκες και  έληξε ο χρόνος ανοχής, αρχίζει πλέον και «βρωμάει».

Αρχίζει και "εκδηλώνεται" πλέον ....
μεγάλη δυσοσμία και λόγω του "διαμελισμού" των έργων λόγω υπερωρίμανσης (σαπίλας), αλλά και λόγω της  διαχρονικής βαλτώδους  κατάστασης εκ της εφηρμοζόμενης ύποπτης υπηρεσιακής αδράνειας. 
Από πακέτο σε πακέτο εντασσόταν τα συστήματα ελέγχου των αποσκευών στα περιφερειακά αεροδρόμια και κάθε φορά και καινούργια εμπόδια, νέα τεχνάσματα, νέες μεθοδεύσεις. Αποτέλεσμα όλων αυτών σήμερα ήταν να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη ούτε κάν οι διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων που αποφασίζονταν, αλλά μόνο στα χαρτιά.

Έμπαιναν και έβγαιναν στα ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης, γιατί κάποιοι αυτό ήθελαν, αυτό «αποφάσιζαν» και το "άφηναν" να ωριμάζει.
Σήμερα κανείς δεν γνωρίζει το που βρίσκονται, αν είναι ενταγμένα σε κάποιο πακέτο ή αν ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ενταγμένα στο τέταρτο πακέτο.

Πάντως με την επικρατούσα σιωπή επί του θέματος εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι κρύβεται στην όλη υπόθεση και η επιλογή αυτή κάπου αποσκοπεί και σίγουρα όχι στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και της αδήριτης ανάγκης να επιλυθούν τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα των περιφερειακών αεροδρομίων στο τομέα της ασφάλειας, προκειμένου να υλοποιηθεί επιτέλους η εναρμόνιση - συμμόρφωση της χώρας μας με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Σε κάθε σκεπτόμενο και ολίγον υποψιασμένο άνθρωπο κυριαρχούν ερωτήματα και προβληματισμοί για την μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του θέματος, προκαλούνται σκέψεις οι οποίες είναι αποτέλεσμα όλων των ερεθισμάτων, των αδιαφανών προκλητικών και αναιτιολόγητων ενεργειών στις οποίες προβαίνουν όλοι όσοι έχουν καθήκον και υποχρέωση για την υποστήριξη αυτής της αναγκαιότητας, αλλά και όσοι θέλουν και επιδιώκουν ιδιοτελείς σκοπούς.

Σήμερα λόγω της σκόπιμης και συνεχιζόμενης αδράνειας κάποιοι «ηγήτορες» και ανυπόμονοι υποστηρικτές του εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου τους «παίρνουν» πρωτοβουλίες και με φορείς και υπηρεσίες εκτός ΥΠΑ, προσπαθούν να αυτονομηθούν σε ότι αφορά την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου αποσκευών.
Δεν είναι καθόλου παράξενο σε μια υπηρεσία που όλα έχουν αφεθεί να πάνε κατ’ ευχήν, χωρίς πλάνο και συλλογικές αποφάσεις, ο καθένας μπορεί υπάρχει η δυνατότητα να κινείται κατά το δοκούν.

Αλήθεια γιατί όλα αυτά τα χρόνια εφαρμόστηκε αυτή η πρακτική;

Ποιοι ήταν οι ηθικοί αυτουργοί και οι εκτελεστές αυτής της αντιαναπτυξιακής πρακτικής, αυτής της ύποπτης και αδιαφανούς διαδικασίας, η οποία ζημίωσε σημαντικά με αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την Ελληνική οικονομία;

Γιατί αυτοί οι οποίοι έβαζαν και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να βάζουν εμπόδια στην υλοποίηση της υποχρέωσης για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μας, μένουν και επιμένουν στη θέση τους και στην ζημιογόνα τακτική τους για τον Ελληνικό τουρισμό και την Ελληνική οικονομία;

Γιατί ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί, οι αποφάσεις που έχουν παρθεί κατά καιρούς για το θέμα αυτό;

Η απόφαση ένταξης εξακολουθεί να ισχύει ή κάποιοι την έκαναν απόφαση κενού περιεχομένου άρα και ενδιαφέροντος;

Ας δούμε παρακάτω την απόφαση ένταξης των συστημάτων αυτομάτου ελέγχου ελέγχου των αποσκευών στα διεθνή περιφερειακά αεροδρόμια.



Ας δούμε όμως και τους νόμους, τα προεδρικά διατάγματα που αναφέρονται στο θέμα αυτό και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

1 σχόλιο:

el είπε...

EL

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ (ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ) ΟΤΙ Η ΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΥΠΑ ΜΕ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ .ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙ ΠΙΑ !! Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Η ΗΘΙΚΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ . ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ . ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ .........