Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Στο αεροδρόμιο της Ρόδου δεν λειτουργούν οι κυλιόμενες σκάλες...


Ούτε αυτά τα απλά δεν είναι κατορθωτά από τους κατά τα άλλα "ικανούς και άξιους" να ασκήσουν διοίκηση τόσο στο αεροδρόμιο, όσο και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Η απαξίωση του αεροδρομίου σε όλης το μεγαλείο!!
Και μετά αναρρωτιώμαστε γιατί ως χώρα βρισκόμαστε σε αυτό το χάλι, σε αυτή την κατάντια.
Το ερώτημα όλων μας είναι μέχρι πότε θα πορευόμαστε σε αυτό τον δρόμο της αδράνειας και της οπισθοδρόμισης.
Πότε θα αρχίσει να φαίνεται στην πράξη η νέα πορεία της χώρας μας;
Πότε επιτέλους θα αρχίσουμε να υπηρετούμε την λογική, την αναγκαιότητα, το αυτονόητο......

Επανήλθε στο θέμα της κυλιόμενης σκάλας στο αεροδρόμιο Ρόδου.

Για το θέμα της κυλιόμενης σκάλας που ακόμα δεν λειτουργεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου, επανήλθε ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός με τρίτη κατά σειρά ερώτησή του, αυτή τη φορά στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:..


 «ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

ΘΕΜΑ: Κυλιόμενη σκάλα Διεθνούς Αεροδρομίου Ρόδου

Κύριε Υπουργέ,

 Το πρόβλημα του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ρόδου - και συγκεκριμένα της κυλιόμενης σκάλας του - είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της δυσλειτουργίας του δημόσιου τομέα στη χώρα μας.

Εδώ και δέκα χρόνια τουλάχιστον - απίστευτο και όμως αληθινό - οι κυλιόμενες σκάλες στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου, που διακινεί άνω των 4 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως, δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα και οι άρρωστοι να μην μπορούν να ανέβουν τα σκαλιά του αεροδρομίου.

 Ύστερα από την αποτυχία των προφορικών μου παρεμβάσεων, σε σχετική ερώτηση που είχα υποβάλει στον Υπουργό Υποδομών προ 2ετίας, έλαβα την απάντηση ότι άμεσα θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία μεταξύ άλλων έργων, η εν λόγω επισκευή. Και πράγματι ανετέθη.

 Επειδή μετά την πάροδο ενός και πλέον χρόνου δεν είχε γίνει τίποτα, στις 18.11.11 υπέβαλα και νέα ερώτηση για να λάβω την απάντηση ότι η σχετική σύμβαση υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2011.

 Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου, στην καρδιά δηλαδή της τουριστικής περιόδου και η κυλιόμενη σκάλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου δεν έχει ακόμα τεθεί σε λειτουργία, παρ' ότι το έργο επισκευής έχει ολοκληρωθεί, διότι, όπως πληροφορούμαι, οφείλονται χρήματα στην ανάδοχο εταιρεία. Συνέπεια αυτού είναι ότι οι επιβάτες και κυρίως οι ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα και ασθενείς με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα δεν μπορούν να ανέβουν από τις συμβατικές σκάλες.

Αντιλαμβάνεσθε τι διασυρμό για τον τουρισμό μας αποτελεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, όταν ένας τουρίστας που επί σειρά ετών επισκέπτεται τη Ρόδο, διαπιστώνει ότι η σκάλα αυτή εξακολουθεί να μη λειτουργεί.

Επειδή, το γεγονός αυτό, πέρα από τις δυσκολίες που δημιουργεί στους επιβάτες, δυσφημεί τη χώρα και το νησί της Ρόδου, που ως γνωστόν είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως,

 Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 • Τι προτίθεται να πράξει ώστε επιτέλους άμεσα και κατά προτεραιότητα να λειτουργήσει η από τουλάχιστον 10 ετών μη λειτουργούσα κυλιόμενη σκάλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου;

 19.07.2012

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Κρεμαστινός

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: