Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Το τιμόνι των ιδιωτικοποιήσεων στα χέρια του πρωθυπουργού.



Εκτός του χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε με τους δανειστές κινείται το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το 2015 και τους πρώτους μήνες του 2016 με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ίδια η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Ακόμα χειρότερα, ακόμα και εάν υπερβούν κάθε προσδοκία οι ρυθμοί υλοποίησης από εδώ και μπρος, κάτι ελάχιστα πιθανό σύμφωνα με οικονομικούς παρατηρητές, έχουν ήδη χαθεί πολλές σαφώς προσδιορισμένες ημερομηνίες.
Το γεγονός αυτό σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε την παρέμβαση του ίδιου πρωθυπουργού, ο οποίος με απόφαση του επισπεύδει τις συμφωνημένες ιδιωτικοποιήσεις.
Για τον σκοπό αυτό ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση του Λιμένα Πειραιά, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των αεροδρομίων, ενώ υπήρξαν και σχετικές επαφές του Μεγάρου Μαξίμου με το ΤΑΙΠΕΔ.

Στόχος της κυβέρνησης να μην διακινδυνεύσει σε καμιά περίπτωση η επιτυχής και έγκαιρη έκβαση της αξιολόγησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί εν συνεχεία η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και να ξεκινήσει για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: