Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Η κοινοπραξία Fraport Slentel δηλώνει έτοιμη για την υπογραφή της σύμβασης για τα 14 αεροδρόμια.


Η παράδοση των αεροδρομίων είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου, καθώς είναι κρίσιμο, η αλλαγή διοίκησης στα αεροδρόμια να γίνει εκτός περιόδου κορύφωσης της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport-Slentel.
Η συναλλαγή και η παράδοση των αεροδρομίων στον προτιμητέο επενδυτή, ωστόσο, τοποθετείται μέσα στο 2016 και αφού ολοκληρωθούν οι προαιρέσεις που περιέχονται σ’ αυτή.
Σύμφωνα με απόψεις που εξέφρασε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ανέφερε ότι, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την παραχώρηση των αεροδρομίων, το Ταμείο έχει ζητήσει την ανανέωση των εγγυητικών επιστολών που λήγουν στο τέλος του μήνα.
Ο ίδιος σημείωσε ότι, παρόλο που υπάρχει ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή (Fraport-Slentel), καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή της σύμβασης, αναγκάζει όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό να ανανεώσουν τις εγγυητικές τους επιστολές.
Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη έχουν απαντήσει καταφατικά οι κοινοπραξίες Corporation America-MΕΤΚΑ και Vinci-Ακτορας, και τώρα αναμένεται και η απάντηση των Fraport-Slentel.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταμείου, η παράδοση των αεροδρομίων είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί μετά το ερχόμενο καλοκαίρι, αφού, τόσο για τις διοικήσεις των αεροδρομίων όσο και γα τον προτιμητέο επενδυτή, είναι κρίσιμο η αλλαγή διοίκησης να γίνει εκτός περιόδου μεγάλης τουριστικής κίνησης.
Για τους ενδιαφερόμενους θα ήταν ευχής έργο η όλη διαδικασία να ολοκληρωνόταν μέσα στην άνοιξη, δηλαδή πριν από το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, αλλά κάτι τέτοιο αν δεν επισπευτούν οι διαδικασίες δεν θα θεωρείται εφικτό.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού παρά την κωλυσιεργία που υπάρχει λόγω απροθυμίας να ολοκληρωθεί άμεσα το όλο θέμα η ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport-Slentel φαίνεται να δηλώνει παρούσα.
Πριν από λίγες μέρες με μια κίνηση αιφνιδιασμού τόσο στους συνδικαλιστές της Υπηρεσίας Πολιτικής αεροπορίας, όσο και σε κάθε άλλον που ονειρεύεται ελπίζοντας σε παραίτηση της εταιρίας από την υπογραφή της σύμβασης, παρουσιάστηκαν σε κάποια από τα προς παραχώρηση αεροδρόμια, για την συλλογή στοιχείων και τον έλεγχο κάποιων εγκαταστάσεων.

Εν τω μεταξύ σύντομα η εξέλιξη αυτή των παραχωρήσεων των αεροδρομίων θα απασχολήσει την νέα κυβέρνηση, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα της μνημονικής συμφωνίας θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: