Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης οι τσιγγάνοι κλέβουν ρεύμα. Στο αεροδρόμιο Μακεδονία δωρίζουν ρεύμα στην εργολαβία.


Στο ΡΑΝΤΑΡ του αεροδρομίου του Ηρακλείου οι τσιγγάνοι έκλεβαν ρεύμα για την κάλυψη των αναγκών τους.
Στο Αεροδρόμιο "Μακεδονία" χορηγείται απλόχερα δωρεάν ρεύμα για την κατασκευή ιδιωτικών έργων και την εξυπηρέτηση εργολαβιών.



 
Κι όμως συμβαίνουν, αυτά τα παράδοξα, αλλά συγχρόνως και παράνομα, στην κοινωνία που ζούμε. Κι όμως είναι υπαρκτά και καταδικαστέα φαινόμενα, τα οποία πρέπει να ελεγχθούν και να αποδοθούν ευθύνες, διότι στις υπηρεσίες που κάποιοι επιλέχτηκαν και τους εμπιστεύτηκαν να τις υπηρετήσουν, δεν επιτρέπεται να επικρατούν και να κυριαρχούν καταστάσεις ανομίας και αυθαιρεσίας . 

Στις εγκαταστάσεις του ραντάρ του αεροδρομίου του Ηρακλείου λόγω της χαλαρότητας της επιτήρησης της περιοχής, αλλά και λόγω της εμμονής κάποιων ειδικών και επιτήδειων τσιγγάνων, που δρούσαν με επαγγελματικό τρόπο σε ότι αφορά την τεχνική την οποία εφήρμοσαν, κατόρθωσαν να παίρνουν ρεύμα χωρίς να γνωρίζουν ότι με την ενέργειά τους αυτή εκτός της παράνομης πράξης τους, θα μπορούσαν να γίνουν αίτιοι σοβαρού προβλήματος στην ασφάλεια των πτήσεων.
Στο αεροδρόμιο Μακεδονία αντιθέτως κανείς δεν επεχείρησε να κλέψει ρεύμα, απλά κάποιοι υπάλληλοι του αεροδρομίου "προσφέρθηκαν" να «διευκολύνουν» την εργολαβία στο έργο της, παραχωρώντας δωρεάν ρεύμα.
Για να δούμε όμως αναλυτικά τις δύο διαφορετικές περιπτώσεις, οι οποίες όμως έχουν κοινό παρανομαστή, τη ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι Τσιγγάνοι κλέβουν ρεύμα από το ραντάρ του αεροδρομίου του Ηρακλείου.



"Άπό χέρια επαγγελματία η σύνδεση" εκτιμούν οι τεχνικοί της ΔΕΗ που επισημαίνουν το σοβαρό κίνδυνο για τις πτήσεις εξαιτίας πιθανού βραχυκυκλώματος στο ραντάρ.
Στη διακοπή των πρόχειρων συνδέσεων που έχουν εγκαταστήσει οι τσιγγάνοι, συνδέοντας τον καταυλισμό της Ν.Αλικαρνασσού με το ραντάρ του αεροδρομίου Ηρακλείου στην περιοχή Δύο Αοράκια προχώρησε, νωρίς το πρωί, συνεργείο της ΔΕΗ, μην μπορώντας να αντιμετωπίσει την ... κατά συρροή, υποκλοπή του ηλεκτρικού ρεύματος εκ μέρους των τσιγγάνων από τον καταυλισμό της Ν.Αλικαρνασσού. Το συνεργείο της ΔΕΗ κατέφθασε στο χώρο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, μπροστά στο ενδεχόμενο αντιδράσεων εκ μέρους των τσιγγάνων.
Πρόκειται για μια παλιά υπόθεση, η οποία, ωστόσο, παρά τις προειδοποιήσεις και τις εκκλήσεις, δε φαίνεται να βρίσκει λύση. Μάλιστα η ενέργεια υποκλοπής του ρεύματος έχει ως αποτέλεσμα, όπως έχει παρατηρηθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, να προκληθεί σημαντική βλάβη στο ραντάρ με αντίκτυπο στις οθόνες των αεροελεγκτών οι οποίοι είχαν πει παλαιότερα ότι χάνουν κάθε επαφή με τα αεροσκάφη μέχρις ότου οι γεννήτριες ενεργοποιηθούν και υποστηρίξουν το σύστημα.
Παράλληλα, μεγάλος είναι ο κίνδυνος να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες λόγω του κινδύνου που προκύπτει από τις πρόχειρες συνδέσεις που γίνονται.
"Επαγγελματική δουλειά"
Αν και τα συνεργεία της ΔΕΗ είναι συνηθισμένα στην πρακτική της υποκλοπής ρεύματος εκ μέρους των τσιγγάνων, σήμερα βρέθηκαν μπροστά σε κάτι που τους προξένησε έκπληξη!
Αυτή τη φορά η σύνδεση που είχε γίνει, καμία σχέση δεν είχε με τις πρόχειρες συνδέσεις που οι τεχνικοί αντίκριζαν κατά το παρελθόν. Οι τσιγγάνοι είχαν ανοίξει μια τρύπα στην περίφραξη του ραντάρ, είχαν σκάψει την άσφαλτο, τοποθετώντας σωλήνα, την οποία είχαν φροντίσει να καλύψουν με χώμα για να μη φαίνεται.
"Η σύνδεση έγινε σίγουρα από επαγγελματία" διαπίστωσε ο τεχνικός της ΔΕΗ Μ.Παπουτσάκης, ο οποίος υπογράμμισε τους κινδύνους που προκύπτουν από την παράνομη σύνδεση. "Είναι επικίνδυνο να προκληθεί κάποιο βραχυκύκλωμα και να "πέσει" η ηλεκτροδότηση στο ραντάρ" - είπε ο ίδιος, εννοώντας σαφώς ότι είναι ορατός ο κίνδυνος πρόκλησης προβλημάτων στις πτήσεις...
29.5.12
Πηγή : cretalive.gr
Οι Τσιγγάνοι συνεχίζουν να κλέβουν ρεύμα από το ραντάρ του αεροδρομίου.
14/06/2012






Πριν 14 μέρες συνεργεία της ΔΕΗ έκοβαν τις παράνομες συνδέσεις που ηλεκτροδοτούσαν τον καταυλισμό στα Δύο Αοράκια από το ραντάρ του αεροδρομίου Ηρακλείου.
Λίγες ημέρες μετά, οι παράνομες συνδέσεις αποκαταστάθηκαν, με αποτέλεσμα οι τσιγγάνοι και τα συνεργεία της ΔΕΗ... να παίζουν κρυφτό!
Σύμφωνα με το cretalive.gr, το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης μετέβη στο χώρο όπου βρίσκεται το ραντάρ του αεροδρομίου και για άλλη μια φορά διαπίστωσε επαγγελματικές συνδέσεις, που ωστόσο δημιουργούν προβλήματα στον Πύργο ελέγχου του αεροδρομίου.
Η υποκλοπή του ρεύματος έχει ως αποτέλεσμα, όπως έχει παρατηρηθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, να προκληθεί σημαντική βλάβη στο ραντάρ με αντίκτυπο στις οθόνες των αεροελεγκτών οι οποίοι είχαν πει παλαιότερα ότι χάνουν κάθε επαφή με τα αεροσκάφη μέχρις ότου οι γεννήτριες ενεργοποιηθούν και υποστηρίξουν το σύστημα. Παράλληλα, μεγάλος είναι ο κίνδυνος να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες λόγω του κινδύνου που προκύπτει από τις πρόχειρες συνδέσεις που γίνονται.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» δεν θέλει κόπο να πάρεις ρεύμα χωρίς χρέωση,..υπάρχει τρόπος…


 
Και ενώ στο Ηράκλειο έκλεβαν ρεύμα κάποιοι τσιγγάνοι για την κάλυψη των αναγκών τους, στο αεροδρόμιο Μακεδονία με πληροφορούν ότι χωρίς ιδιαίτερο κόπο δίνεται απλόχερα ρεύμα, για την κατασκευή ιδιωτικών έργων και την εξυπηρέτηση εργολαβιών. 
Απύθμενο θράσος θα πρέπει να διαθέτουν αυτοί που συνηγόρησαν και ενέκριναν τη δωρεά ρεύματος στην εργολαβία κατασκευής των υπαίθριων CAFE BAR, συμφερόντων της εταιρίας Everest. Ενδεχομένως δε η απόφαση της δωρεάν χορήγησης ρεύματος να τελούσε υπό την "κάλυψη" ανωτέρων. 

Όπως και να έχει η υπόθεση, η ενέργεια φανερώνει υπέρμετρη υπηρεσιακή αυτονομία, αλλά και σκοπιμότητα σε ότι αφορά τη ζημία του αεροδρομίου  και του δημοσίου γενικότερα, και σαν τέτοια θα πρέπει να ελεγχθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. 
Αντί οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου να υποχρεώσουν τον εργολάβο του έργου να εγκαταστήσει ηλεκτρικό εργοταξιακό πίνακα με μετρητή ηλεκτρικής ενεργείας για την χρέωση της ηλεκτρικής ενέργειας που θα καταναλώσει, επέλεξαν την εύκολη και ζημιογόνα για το αεροδρόμιο και για το ελληνικό Δημόσιο λύση, της απευθείας ηλεκτροδότησης χωρίς χρέωση. 

Δεν θα μας φανεί όμως καθόλου παράξενο το γεγονός, αν αυτό απαιτηθεί στο πνέυμα της ανοχής και της συγκάλυψης, κάποιοι εγκέφαλοι μετά την δημοσιοποίηση του συμβάντος να σκεφθούν και να προτείνουν "λύσεις" κατόπιν όμως εορτής.



 
Μας ενημερώνουν ότι εδώ και δεκαπέντε περίπου ημέρες ο εργολάβος που έχει αναλάβει την κατασκευή δύο υπαίθριων CAFE BAR, καλύπτει όλες τις ανάγκες που σχετίζονται με ηλεκτρική ενέργεια, με ρεύμα που λαμβάνει δωρεάν με έγκριση και υπόδειξη κάποιου αρμοδίου επί των ηλεκτρολογικών θεμάτων του αεροδρομίου από τον παρακείμενο πίνακα, ο οποίος ηλεκτροδοτεί εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.
Αν είναι δυνατόν!!! 
Ο πόλεμος της δυσφήμισης  των κρατικών αεροδρομίων δεν θα είχε άμεσα και "θετικά" αποτελέσματα αν στην ταξη των πολεμιστών δεν είχαν ενταχθεί και κάποιοι επίορκοι υπάλληλοι.
Η διοίκηση της ΥΠΑ γνωρίζει αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα που συμβαίνουν στα δύο αυτά περιφερειακά κρατικά αεροδρόμια;
Επιτέλους θα υπάρξει έλεγχος στις αυθαίρετες και ζημιογόνες αποφάσεις και επιλογές κάποιων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει ούτε την αποστολή τους ούτε τις ευθύνες που απορρέουν από τα καθήκοντά τους;
   


2 σχόλια:

el είπε...

EL

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ !
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ......................


EL-NEMESIS

el είπε...

EL

ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕL ( ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ !!!)
ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ !!! Η ΥΠΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ !!!! ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ( ΚΑΜΕΡΑ ΕΔΩ !!!) ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ !
ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΡΑΝΤΑΡ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ??? ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΘΑ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ??? ΕΔΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΠΙΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ . ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑ ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΤΟΙΑ ???
MHN NOMIZETAI OTI KSERETE TO TELOS ........................

EL-NEMESIS

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΩΝ (Δ15) ΤΜΗΜΑ: Γ
Ελληνικό , 8/11/00
Αρ. Πρωτ. Δ15/Γ/ 1868
Πληροφορίες:
Τηλέφωνα : 9973105
9973102
Προ<:Δ/Δ15
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΘΕΜΑ: Εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Ηλεκτρονικού Συστήματος
Ασφαλείας για τα RADAR προσέγγισης των Αεροδρομίων ΚΑΘΜ, ΚΑΚΚ, ΚΑΗΚ, ΚΑΡΔ.
Όπως γνωρίζετε τα Radar προσέγγισης των Αερολιμένων ΚΑΘΜ, ΚΑΗΚ, ΚΑΚΚ και ΚΑΡΔ καθώς και τα αντίστοιχα ραδιοβοηθήματα που εξυπηρετούν τη λειτουργία της Αεροναυτιλίας, δεν καλύπτονται από Ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και υπάρχει άμεσος κίνδυνος από δολιοφθορά και κλοπή Ηλεκτρονικών συσκευών, με άμεση συνέπεια την πιθανή μείωση του συντελεστή ασφάλειας των πτήσεων. Επισκεφτήκαμε τους ΚΑΘΜ και ΚΑΚΚ πραγματοποιώντας επί τόπου μελέτη (site survey) προκειμένου να σχεδιασθούν Ολοκληρωμένα Ηλεκτρονικά Συστήματα Ασφάλειας.
Σας υποβάλουμε τα αποτελέσματα των επισκέψεων στους παραπάνω
Αερολιμένες και ραδιοβοηθήματα.
Για τους υπόλοιπους δύο Αερολιμένες ΚΑΗΚ και ΚΑΡΔ, όπου τα αντίστοιχα
site Radar προσέγγισης είναι ακριβώς τα ίδια δεν χρειάζεται η
πραγματοποίηση επιτόπου επίσκεψης για μελέτη.
Στα πλαίσια του σωστού προγραμματισμού πρέπει ταυτόχρονα να
γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλισθούν οι απαραίτητοι
χώροι Επιχειρησιακών Κέντρων Ελέγχου στους Αερολιμένες, η στελέχωσή
τους (βάρδιες κ.λ.π. ) και για την συνεργασία της ΥΠΑ με τα αντίστοιχα
αστυνομικά τμήματα.
Παρακαλούμε για την σύμφωνη γνώμη σας προκειμένου να
προχωρήσει το Δ15/Γ σε υπολογισμό κόστους και έκδοση Ηλεκτρονικών
Τεχνικών Προδιαγραφών.
Συν: Φύλλα Δέκα έξη(16).
Εσ. Διανομή: Α-Β-Γ »