Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στις Βρυξέλλες το σχέδιο δράσης για τα περιφερειακά αεροδρόμια.




Τ ην επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και την άμεση κατάρτιση και κατάθεση σχετικού σχεδίου δράσης στις Βρυξέλλες ζήτησε το κλιμάκιο της τρόικας από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη.
Σκοπός είναι η παραχώρησή τους σε ιδιώτες, και για το σκοπό αυτό τα περιφερειακά αεροδρόμια έχουν παραχωρηθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ..
προκειμένου να ετοιμαστούν οι διαγωνισμοί και να προχωρήσει η εξεύρεση επενδυτών. Τεχνικοί σύμβουλοι του εγχειρήματος είναι το Γραφείο Δοξιάδη, η Alanna Consulting Group και η Lufthansa Consulting, η οποία έχει ολοκληρώσει ανάλογη προσπάθεια στο Μεξικό το 2002 και στο Κονγκό το 2008.
Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων προχώρησε μάλιστα και σε ένα πρώτο «πακετάρισμα» περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας που πρόκειται να παραχωρηθούν. Προκήρυξε διαγωνισμό για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία των αεροδρομίων από τις οποίες προκύπτει πως έχουν δημιουργηθεί τρεις ομάδες:
  • Στην πρώτη εντάσσονται τα αεροδρόμια Κέρκυρας, Μυκόνου και Ιωαννίνων.
  • Στη δεύτερη τα αεροδρόμια Ακτίου Πρέβεζας, Καρπάθου, Ικαρίας και Χανίων και
  • Στην τρίτη τα αεροδρόμια Μυτιλήνης, Ρόδου και Χίου.
  • Ξεκίνησε η καταγραφή στοιχείων των αεροδρομίων που είναι προς ιδιωτικοποίηση,
Ήδη έχουν γίνει έλεγχοι από τους σύμβουλους στα περισσότερα αεροδρόμια όπου καταγράφηκαν αναλυτικά ο εξοπλισμός τους αλλά και ο τρόπος λειτουργίας του κάθε αεροδρομίου ξεχωριστά.
Πηγή: http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: