Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Οι αναμεταδότες (κεραίες) των περιφερειακών αεροδρομίων «μετέδιδαν» παρανομία, αλλά η Διοίκηση της ΥΠΑ δεν «έπιανε» το σήμα.



Είχαμε αναφερθεί για το σοβαρό αυτό θέμα πολλές φορές, τόσο εμείς όσο και πολλά άλλα έγκυρα site. Ο λόγος ήταν διπλός, να αναδείξουμε με τρόπο απλό, καθαρό και αντικειμενικό την παρανομία και να συμβάλλουμε στην προστασία της υγείας των εργαζομένων.




Μόλις σήμερα ήρθε στα χέρια μας αποδεικτικό υλικό το οποίο επιβεβαιώνει....
με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η διοίκηση της ΥΠΑ ήταν ενήμερη για την κατάσταση των εγκατεστημένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας. 

Επειδή υπήρχε πράγματι σοβαρό θέμα με τις εγκατεστημένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια, υπήρξε διευθέτηση του όλου θέματος με μέθοδο μη συμβατή και με αναδρομική «κάλυψη».

Στον κάθε απλό πολίτη όμως κυριαρχεί και σήμερα το ερώτημα. Σήμερα οι κεραίες (αναμεταδότες) λειτουργούν -  πληρούν  τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας;

Αναγκαζόμαστε όμως να παρουσιάσουμε αποσπάσματα υπηρεσιακών εγγράφων της επίμαχης περιόδου, τα οποία δίνουν απάντηση στο όλο θέμα.

«Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 13 αναμεταδότες κινητής τηλεφωνίας σε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, χωρίς να έχουν προσκομισθεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και χωρίς να υπάρχουν υπογεγραμμένα μισθωτήρια συμφωνητικά».

Είναι απορροίας άξιο το γεγονός πως εξακολουθούσαν να λειτουργούν 13 αναμεταδότες κινητής τηλεφωνίας σε περιφερειακά αεροδρόμια, τη στιγμή κατά την οποία δεν είχαν υπογραφεί μισθωτήρια συμφωνητικά, στα οποία θα καθορίζονταν και το μηνιαίο μίσθωμα.

Προκαλεί επίσης πολλά και ποικίλα ερωτηματικά το γεγονός γιατί οι εταιρίες αυτές δεν ήταν εντάξει στις βασικές και δεσμευτικές υποχρεώσεις τους, που ήταν η προσκόμιση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών και των τεχνικών δεδομένων των κεραιών, στοιχεία που επικυρώνουν και πιστοποιούν και την ασφαλή λειτουργία τους.

Αφού δεν προσκομίστηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ποιός ήλεγξε και πιστοποίησε την ασφαλή και εντός των επιτρεπομένων ορίων λειτουργία των κεραιών;
Ποιός εν τέλει διοικητικός ή υπηρεσιακός παράγων άναβε το πράσινο φώς στην παράνομη λειτουργία των κεραιών;
Και σαν μην έφταναν όλα τα παραπάνω 2 από τις 13 κεραίες δεν είχαν ούτε καν έγκριση με υπουργικές αποφάσεις. Κι όμως και αυτές συνέχιζαν να λειτουργούν κανονικά και το σημαντικό χωρίς και αυτές να καταβάλλουν μισθώματα.

«Επισημαίνεται ότι δύο (2) εκ των δεκατριών (13) αναμεταδοτών λειτουργούν χωρίς να υπάρχουν καν υπουργικές αποφάσεις εκμίσθωσης (COSMOTE στη ΣΑΜΟ, VODAFONE στην Κέρκυρα), δεδομένου ότι έχουν λήξει και δεν έχουν ανανεωθεί, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται και τα αντίστοιχα μισθώματα»

Η εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων ήταν να προβούν σε διακοπή της λειτουργίας με παράλληλη αποξήλωση των κεραιών.
Η απόφαση των διοικούντων την ΥΠΑ ποια ήταν;

«Κατόπιν των ανωτέρω και μέχρι οι αρμόδιες Διευθύνσεις καθορίσουν τους απαραίτητους όρους, τεχνικές προδιαγραφές κλττ, εισηγούμαστε τη διακοπή λειτουργίας και την άμεση αποξήλωση των αναμεταδοτών κινητής τηλεφωνίας από τους Αερολιμένες στους οποίους η απόφαση εκμίσθωσης έχει λήξει, με ταυτόχρονη χρέωση των εταιρειών με δεδουλευμένα μισθώματα για το χρονικό διάστημα που παρέμειναν στο χώρο από τη λήξη της απόφασης εκμίσθωσης έως την παράδοση του χώρου με πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής».

Και συνεχίζει η εισήγηση

«Επισημαίνεται ότι ακόμα και στις περιπτώσεις στις οποίες οι αποφάσεις εκμίσθωσης δεν έχουν λήξει, η μη υπογραφή μισθωτηρίων συμφωνητικών καθώς και η μη προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τις εταιρείες, καθιστά τις ανωτέρω αποφάσεις ελλειμματικές και την Υπηρεσία εκτεθειμένη σε ελέγχους από τους καθ' ύλην αρμόδιους φορείς, όπως συνέβη προσφάτως στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης».

Δεν θα θέλαμε να κάνουμε κανέναν άλλον σχολιασμό επί του θέματος. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: