Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

«ΤΡΟΧΑΔΗΝ» ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ.


 

Έως το Μάρτιο του 2013 θα έχει καταρτιστεί το νομοσχέδιο που αφορά στις χερσαίες μεταφορές με στόχο την απελευθέρωση της αγοράς ως το 2015, αντί του 2019 που προβλέπει ο ισχύων νόμος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Ανάπτυξης που παρουσιάστηκε κατά τη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Όσον αφορά στις αερομεταφορές, ως το τέλος Οκτωβρίου και μετά από διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς, θα καταρτιστεί το πλαίσιο πολιτικής που θα περιλαμβάνει και την πολιτική τελών αεροδρομίων.



Παράλληλα θα επιδιωχθεί τους προσεχείς μήνες, να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στα αεροδρόμια της χώρας με στόχο την αναβάθμισή τους.

Τέλος ως το τέλος του έτους θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με διαχωρισμό των εμπορικών από τις ρυθμιστικές αρμοδιότητες.

Από την πλευρά του το Δ.Σ. του ΣΕΤΕ υπέβαλε προτάσεις για τροποποιήσεις του επενδυτικού νόμου και προσαρμογές των κινήτρων για τις τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση με το γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Πέτρο Σελέκο.

Πηγή: matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: