Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν πάρκινγκ σε αεροδρόμιο του Στρατού.





Φύλαξη, τεχνική υποστήριξη και δωρεάν προσγειώσεις - απογειώσεις παρέχει εδώ και 7 χρόνια το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάχης στα εναέρια μέσα ιδιωτών

Η μεταφορά ιδιωτικών αεροσκαφών στην Πάχη έγινε το καλοκαίρι του 2004, εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως οικονομική συμφωνία

Δωρεάν «πάρκινγκ», φύλαξη και υποστήριξη για 286 ιδιωτικά ελικόπτερα και ελαφρά αεροσκάφη της Γενικής Αεροπορίας παρέχει επί μία επταετία το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάχης. Τα διαφυγόντα κέρδη ..
για την Αεροπορία Στρατού ξεπερνούν κατά πολύ τα δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα, λόγω έλλειψης χρημάτων, η αεροπορική βάση της Πάχης έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της. Ο Πύργος Ελέγχου είναι απαρχαιωμένος. Η φωτεινή σηματοδότηση του αεροδρομίου δεν έχει ολοκληρωθεί και οι περισσότεροι από τους παράπλευρους δρόμους που οδηγούν στον κεντρικό διάδρομο παραμένουν χωμάτινοι!!!

Η «μαύρη» τρύπα στα έσοδα της αεροπορικής βάσης Μεγάρων εντοπίστηκε πρόσφατα, καθώς πλέον η τρόικα περνάει από κρησάρα τα έσοδα και τα έξοδα του υπουργείου Αμυνας.

Ήδη ο υφυπουργός Άμυνας Δ. Ελευσινιώτης την περασμένη βδομάδα κάλεσε στο γραφείο του τη διοικήτρια της ΥΠΑ Φώφη Παπαδημητροπούλου, στην οποία υπάγεται η Γενική Αεροπορία, και της ζήτησε να αναζητήσει από τους ιδιώτες και να καταβάλουν τα οφειλόμενα.
Παράλληλα να διαμορφωθεί τιμοκατάλογος προσγείωσης -απογείωσης και παραμονής των ιπτάμενων μέσων της Γενικής Αεροπορίας στα στρατιωτικά αεροδρόμια.
Οι άδειες που έχουν εκδοθεί από το ΓΕΣ για τα ελικόπτερα και αεροσκάφη των ιδιωτών της Γενικής Αεροπορίας ανέρχονται σε 286 από το 2005 μέχρι σήμερα.
Αυτό σημαίνει ότι 286 αεροπορικά μέσα μπορούν και έχουν όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να σταθμεύσουν στην πίστα της Γενικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων.

Το 2004 είχαν μεταφερθεί στην Πάχη, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, 360 αεροσκάφη και ελικόπτερα ιδιωτών, κυρίως για λόγους ασφαλείας. Σήμερα, τα υπόλοιπα 80 βρίσκονται στα στρατιωτικά αεροδρόμια Τατοΐου και Μαραθώνα.
Η μεταφορά των ιπτάμενων μέσων της Γενικής Αεροπορίας στην Πάχη έγινε «εν μια νυκτί» το καλοκαίρι του 2004, εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως συμφωνία σχετικά με τα οικονομικά της όλης μεταστάθμευσης.
Οι τότε υπουργοί Άμυνας και Μεταφορών δεν προχώρησαν στο οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας, με αποτέλεσμα σήμερα _επτά έτη μετά τους αγώνες_ να έχει απολέσει το υπουργείο Αμυνας ένα τεράστιο ποσό!

ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΟΠΛΙΤΩΝ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ

Ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ τα διαφυγόντα κέρδη

Τα χρήματα που μηνιαίως χάνει το υπ. Άμυνας από τους «έχοντες και κατέχοντες» ανέρχονται σε:
  • Για τη στάθμευση 103.000€ μηνιαίως. Επομένως μέσα στην επταετία έχουν χαθεί περίπου 10.800.000€.
  • Για χρήση διαδρόμου κατά τις προσγειώσεις και απογειώσεις υπολογίζεται ότι έχει χαθεί 1.850.000€. Μηνιαίως εκτελούνται 32.000 προσγειώσεις και απογειώσεις από τη βάση της Πάχης. Κάθε τέτοιου είδους κίνηση κοστολογείται από το «Ελ. Βενιζέλος» προς 0,70 ευρώ. Επομένως το ετήσιο εισόδημα του αεροδρομίου από τη συγκεκριμένη χρήση θα έπρεπε να ανέρχεται σε 268.000 ευρώ.
  • Για τη χρήση του χώρου που είναι κατασκευασμένα τα υπόστεγα της Γενικής Αεροπορίας πρέπει να καταβάλλει η ΥΠΑ στο ΓΕΣ ένα ενοίκιο σε μηνιαία βάση! Με βάση τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές τιμές τιμολόγησης υπόστεγων, θα έπρεπε η ΥΠΑ να καταβάλλει τουλάχιστον 5€ ανά τετραγωνικό μέτρο! Στην Πάχη η ΥΠΑ χρησιμοποιεί υπόστεγα συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. Αρα το ετήσιο μίσθωμα θα έπρεπε να ανέρχεται σε 360.000€. Ητοι για την επταετία 2004-2012 τα οφειλόμενα είναι 2.500.000€!!!
Επομένως, αυτά που η ΥΠΑ οφείλει κατ' ελάχιστον στο ΓΕΣ για τα επτά έτη χρήσης χώρων και διαδρόμου στη βάση της Πάχης είναι 15.150.000€!!!
Στο παραπάνω ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος φύλαξης των υπόστεγων που παρότι η ΥΠΑ έχει προσλάβει μία ιδιωτική εταιρεία με περιορισμένη ευθύνη έργου, το κεντρικό βάρος της νυχτερινής φύλαξης το έχει αναλάβει η στρατιωτική βάση με τις σκοπιές των οπλιτών και τους δεκαέξι σκύλους που περιπολούν μαζί με τους συνοδούς τους που φυσικά είναι μόνιμα στελέχη που...

Η ΥΠΑ μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχει καταβάλει τα οφειλόμενα, αλλά κωλυσιεργεί ως προς την εκτέλεση της υποχρέωσής της να εκσυγχρονίσει τον Πύργο Ελέγχου σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ, το κόστος του οποίου προσεγγίζει τα 3.000.000€!

Πρόκληση!!!!!

Ανάμεσα στα ελαφρά αεροσκάφη που είναι «δωρεάν» παρκαρισμένα στην αεροπορική βάση της Πάχης είναι και εκείνο ανώτατου στελέχους του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», ο οποίος δεν επιτρέπει όχι αεροπλάνο, ούτε αυτοκίνητο να βγει από το πάρκινγκ χωρίς να καταβάλει το προσδιοριζόμενο αντίτιμο, το οποίο, σημειωτέον, είναι σχεδόν ίσο για αεροπλάνα και αυτοκίνητα!!! Παρ΄ όλα αυτά ο ίδιος προσγειώνεται και απογειώνεται από τη βάση της Πάχης εντελώς δωρεάν...

Πηγή: ethnos.gr
Δήμος Βερύκιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: