Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ.



Είναι γεγονός ότι ο ψαράς που πάει για ψάρεμα δεν είναι βέβαιο ότι θα εξασφαλίσει την ψαριά του, όσο βαθιά και αν πάει και όσα δίχτυα και αν χρησιμοποιήσει.

Αυτή η παραδοχή όμως δεν ισχύει αν το ψάρεμα επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί στα νερά της διαδικτυακής θάλασσας.

Εκεί αν επιχειρήσεις να «ψαρέψεις» σε βαθιά νερά, τότε είναι σίγουρο ότι μπορείς να εξασφαλίσεις με εύκολο σχετικά τρόπο και με ελάχιστο κόπο την «ψαριά σου».

Αυτό κάναμε κι εμείς στον ελεύθερο χρόνο μας και πέσαμε σε καλό ψαρότοπο, ο όποιος μας έδωσε ένα λαυράκι αρκετών κιλών.

Για να γίνουμε πιο σαφείς σας ενημερώνουμε ότι στην περιήγησή μας στο διαδίκτυο βρήκαμε κάποια εφημερίδα της κυβέρνησης με αριθμό ΦΕΚ τ. ΥΟΔΔ αρ.14/12-1-2012, στην οποία αναφέρονταν ο διορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου Α.Ε...


ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ




Μέχρις εδώ τίποτα το μεμπτό, τίποτα το μη νόμιμο, σε ότι αφορά το " πολιτικό δικαίωμα" των συναρμοδίων Υπουργών να διορίζουν με τη γνωστή και προσφιλή τους μέθοδο της επιλογής των αρεστών, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια γνώσης, ικανότητας και γιατί όχι του «προσόντος» της ανεργίας που κυριαρχεί σήμερα σε σημαντικότατο ποσοστό και στους νέους επιστήμονες.

Την ώρα που η οικονομική κρίση της χώρας βαθαίνει και ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται ραγδαία,  
την ώρα που οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, τελούν υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα για το ύψος της περικοπής τους,
την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών προσπαθούν να σταθούν όρθιοι στη θύελα των αλλεπάλληλων οικονομικών επιβαρύνσεων,

κάποιοι προσπαθούν με τρόπο προκλητικό και συμφεροντολογικό σκοπό και χωρίς να υπολογίζουν τον συνάρθρωπό τους, να καλύψουν τις οικονομικές τους απώλειες με την εξασφάλιση επιπλέον διορισμού για πέντε χρόνια.
Αν είναι δυνατόν !!!


Είναι σίγουρο λοιπόν ότι ανακύπτει ηθικό θέμα, το οποίο μαζί με άλλες παραμέτρους που αγγίζουν και το θέμα των ορίων της νομιμότητας θα το εξετάσουμε στην πορεία, μέσα από παράθεση αποδεικτικών στοιχείων και αναφορών.


Ας δούμε κάποια θέματα λοιπόν, τα οποία κεντρίζουν και εκτός των άλλων σκανδαλίζουν και προκαλούν.
Το πρόσωπο που διορίζεται ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ορίζεται και ως εκτελεστικό μέλος με την απόφαση 159/30-1-2012 του διοικητικού συμβουλίου.
Το πρόσωπο αυτό αυτοπροσδιορίζεται με τρόπο έντεχνο ως Μηχανολόγος Μηχανικός, ιδιότητα την οποία δεν κατέχει και με αυτή την ιδιότητα δηλώνεται στον διορισμό του στην εφημερίδα της Κυβέρνησης .

Ο διορισμένος ως εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, είναι ορισμένος διευθυντής τεχνικής συντήρησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με καθήκοντα υποστήριξης των εγκαταστάσεων αεροναυτιλίας όλων των αεροδρομίων της χώρας.

Πως είναι δυνατόν να μην αναφέρεται πουθενά στην απόφαση διορισμού του  η ιδιότητά του ως Δημοσίου υπαλλήλου;

Πως είναι δυνατόν να διορίζεται μέλος σε διοικητικό συμβούλιο οργανισμού, βολεμένος Δημόσιος υπάλληλος και εκτός αυτού να του ανατίθενται καθήκοντα εκτελεστικού μέλους διοικητικού συμβουλίου;


Πως είναι δυνατόν  να διορίζεται σε έναν τέτοιο σημαντικό οργανισμό ένα πρόσωπο που είναι σε καθημερινή εργασιακή επιφυλακή 24 ωρες το 24 ωρο, άρα δεν έχει διαθέσιμο χρόνο για άλλη απασχόληση και ο οποίος αμείβεται εκτός των άλλων και γι΄ αυτή την πρόσθετη απασχόληση με επιπλέον χρήματα από την υπηρεσία του;


Το γνωρίζει αυτό η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας; Αν ναι, τι έκανε μέχρι σήμερα;
Αν όχι, τι προτείθεται να κάνει;

Σας παραθέτουμε τη σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο.Λ.Λ.
Σύμφωνα με το άρθρο 6 παραγ. 8 του καταστατικό του Οργανισμού, εκτελεστικά μέλη θεωρούνται αυτά που ασχολούνται με τα καθημερινά θέματα διοίκησης του Οργανισμού, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ μη εκτελεστικά τα επιφορτισμένα με την προαγωγή όλων των εταιρικών ζητημάτων.
Σύμφωνα με το άρθρο 13  του καταστατικού του οργανισμού οι αρμοδιότητες εκτελεστικών μελών είναι:
Τα εκτελεστικά μέλη είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και ένα τουλάχιστον μέλος το οποίο αναπληρώνει τον Δ/ντα Σύμβουλο σε περίπτωση κωλύματος. Ο Δ/νων Σύμβουλος προσλαμβάνεται σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού του Οργανισμού.
Τα εκτελεστικά μέλη εκλέγονται από το Δ.Σ. με αρμοδιότητες να αναπληρώνουν τον Δ/ντα Σύμβουλο όταν απουσιάζει, κωλύεται ή ελλείπει. σε εκτελεστικό μέλος ανατίθεται να προΐσταται του πειθαρχικού ελέγχου των υπαλλήλων του ΟΛΛ όπως ορίζεται από τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού.
Διαβάστε το καταστατικό του Οργανισμού. ΔΟΜΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΛΛ
Από τις 30-1-2012 που μετείχε για πρώτη φορά σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και ουσιαστικά από αυτή την ημερομηνία αναλαμβάνει και επισήμως καθήκοντα, αμείβεται κανονικά και αδιαλείπτως με το ποσό των 350,00€ μηνιαίως.
Ενδεικτικά σας παραθέτουμε τις δαπάνες του μηνός Ιανουαρίου 2012. DAPANES 1-12
 
Μετά τα όσα αναφέραμε παραπάνω περιμένουμε την αντίδραση του αρμοδίου Υπουργού.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο υπουργός θα πράξει το αυτονόητο, προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτή τη τόσο άδικη και προκλητική απόφαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: