Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει τελικά το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων





Ακόμη και με απένταξη από το ΕΣΠΑ κινδυνεύει το πολύκροτο έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων, καθώς είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα ο δεύτερος μειοδότης του διαγωνισμού.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων παραλήφθηκε στις αρχές του Σεπτεμβρίου από το ΣτΕ, ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Νέας Τηλεόρασης, οι διαδικασίες τρέχουν πολύ γρήγορα και η εκδίκαση θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου.
Απομένει να δούμε πόσο διάστημα θα μεσολαβήσει μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, καθώς μέχρι τότε δε μπορεί να υπογραφεί η σύμβαση ...
με την ανάδοχο κυπριακή εταιρία ΝΕΜΕΣΙΣ, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.

Ενημερώθηκε η υπουργός Τουρισμού

Ο πιθανός κίνδυνος απένταξης του έργου είχε επισημανθεί εγγράφως στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου, όταν και επισπεύστηκαν οι διαδικασίες στην ΕΥΔΕ αεροδρομίων νοτίου Ελλάδος και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βεβαίως πολύ νωρίτερα από την προσφυγή του δεύτερου μειοδότη στο ΣτΕ.
Παράλληλα, ενημερώθηκαν ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης, όπως και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της Νέας Τηλεόρασης, στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο του πως…
«…αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εντός του 2012, υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ».

Πολλά και μεγάλα εμπόδια θα βρει μπροστά του ο υποψήφιος ιδιώτης επενδυτής.

Την ίδια στιγμή, στο δεύτερο μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρα μας περιλαμβάνεται η ρητή δέσμευση ότι…
«... από τον Μάρτιο του 2012 έως τον Δεκέμβριο η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στη διαδικασία για την παραχώρηση των κρατικών αερολιμένων που βρίσκονται στα στρατιωτικά αεροδρόμια...», ανάμεσά τους και το αεροδρόμιο Χανίων.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί, καθώς οι πιθανοί υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν κάποια πράγματα, που αφορούν βεβαίως και το αεροδρόμιο Χανίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Επενδυτής», η παραχώρηση των στρατιωτικών αεροδρομίων υπό τη σημερινή δομή και υποδομή, η οποία για να εκσυγχρονιστεί απαιτεί πάνω από 10 χρόνια και υψηλά κονδύλια, θα δημιουργήσει μείζον πρόβλημα στην ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών....

Επίσης, από το κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων που βρέθηκε πριν από λίγους μήνες στα Χανιά, καταγράφηκαν ως μείζονα θέματα για το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το κτιριακό του αεροδρομίου, η πίστα και οι θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών, καθώς και η οδική σύνδεση με τον αστικό ιστό και βέβαια η σε γενικές γραμμές οριακή λειτουργία του αερολιμένα «Γιάννης Δασκαλογιάννης».
Πηγή: neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: