Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

«ΑΓΚΑΘΙ» ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.




 Είναι έτοιμες οι λίστες των διορισμών. Είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να ανακοινώνονται.


Μεγάλο «αγκάθι»   τελικά αποδεικνύεται η διαδικασία ανεύρεσης των κατάλληλων προσώπων οι οποίοι θα αναλάβουν επικεφαλής στη δημόσια διοίκηση και τις προς ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις.


Μπορεί η «μοιρασιά» να έχει αποφασιστεί εδώ και πολύ καιρό, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, αλλά αυτό μπορεί να πάρει άλλη τροπή και να αλλάξει επιλεκτικά αν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν τα «κατάλληλα» πρόσωπα.

Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει μια υπέρμετρη καθυστέρηση στην αλλαγή διοικήσεων οργανισμών και υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα.
Είναι βέβαιο όμως το γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι είτε για παραμονή είτε για διορισμό, εκμεταλλεύονται την ευκαιρία αυτή και προσπαθούν με κάθε τρόπο να πετύχουν το σκοπό τους. Οι επισκέψεις και οι παρεμβάσεις είτε των ιδίων είτε με την διαμεσολάβηση συγγενικών τους προσώπων παίρνουν και δίνουν στα διάφορα υπουργικά γραφεία. Μερικών από αυτούς η σιγουριά για την παραμονή τους ή για τον διορισμό τους είναι μεγάλη και ο ενθουσιασμός είναι έκδηλος προς τους ανθρώπους του εργασιακού τους χώρου. 

Μεγάλος όμως δισταγμός και επιφυλακτικότητα επικρατεί σε όλους όσους έχουν την δυνατότητα να κάνουν διορισμούς για το αν θα εφαρμόσουν την παλιά και καταδικασμένη μέθοδο, η οποία επικρατούσε μέχρι και χθες ως απαρέγκλιτη κανονιστική διαδικασία της επιλογής των αρεστών και πιο λαϊκά των «κολλητών». 

Μετά και από τα τελευταία αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, όλοι είναι κουμπωμένοι και προσπαθούν να αλλάξουν ρώτα. Οι προθέσεις όλων είναι να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια όλοι αυτοί που θα «πέσουν» ως προτάσεις στο τραπέζι. 

Με αξιολογικά κριτήρια λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα των απολογιστικών στοιχείων των φορέων που υπηρέτησαν θα αξιολογηθούν αυτοί που είναι διορισμένοι σήμερα και θέλουν να παραμείνουν.

Σε κάθε περίπτωση όλοι όσοι έχουν βλέψεις να ασκήσουν διοίκηση, θα πρέπει να διαθέτουν πρώτα και κύρια τις αξίες του ήθους και της εντιμότητας και εκτός από τα τυπικά προσόντα να διαθέτουν και τα προσόντα της ικανότητας και της αποτελεσματικότητας. 

Σήμερα δεν αρκούν οι δηλώσεις τυφλής υπακοής στον αρχηγό, πρέπει να αποδείξεις ότι μπορείς να φέρεις σε πέρας τα καθήκοντα που θα σου αναθέσουν. Στους εν ενεργεία διοικούντες είναι δύσκολο να αποδείξουν ότι μπορούν γιατί τους προδίδει ο πρότερος διοικητικός βίος, ο οποίος αν ήταν απλά διαχειριστικός, τότε θεωρείται ως δεδομένο ο αποκλεισμός .

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες έχουν γίνει κατ΄αρχήν συζητήσεις για τις αλλαγές των προσώπων και οι σχετικές λίστες είναι πλέον έτοιμες. Οι αλλαγές ή οι συμπληρώσεις αποφασίστηκε να γίνουν σταδιακά

Δεν υπάρχουν σχόλια: