Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η Fraport εκπέμπει σήμα αισιοδοξίας και σιγουριάς για τα περιφερειακά αεροδρόμια.



Την ανάληψη της διαχείρισης και λειτουργίας των αεροδρομίων στο τέλος του 2015 ή το αργότερο στις αρχές του 2016 προαναγγέλλει η Frapοrt, με δηλώσεις του επικεφαλής της Στέφαν Σούλτε στη χθεσινή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild.
«Αυτή τη στιγμή, περιμένουμε τέλος του 2015 - αρχές του 2016 να ολοκληρώσουμε τη συναλλαγή και να ξεκινήσουμε τη λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων», δηλώνει ο κ. Σούλτερ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η προηγούμενη κυβέρνηση και είχε αναδείξει ως προτιμητέο αγοραστή το κοινοπρακτικό σχήμα Fraport - Sientel θα ολοκληρωθεί από τη νέα κυβέρνηση.

Παρά τις εξαγγελίες για ακύρωση του διαγωνισμού για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τόσο από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη όσο και από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη, η γερμανική εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι η διαδικασία προχωρεί κανονικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται επιχειρηματικούς κύκλους, οι διαπραγματεύσεις με τους Έλληνες εταίρους της Fraport συνεχίζονται, ενώ δεν υπήρξε δήλωση για διακοπή της ιδιωτικοποίησης.

Για την 40ετή περίοδο παραχώρησης των αεροδρομίων υπολογίζεται πως το Δημόσιο θα έχει έσοδα περίπου 10 δισ. ευρώ, από τα οποία το εφάπαξ τίμημα, που θα καταβληθεί με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ανέρχεται σε 1,234 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου Διεθνών Αερολιμένων Ευρώπης (ΑCI EUROPE), που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, πέντε ελληνικά αεροδρόμια (Αθηνών, Ηρακλείου, Χανίων, Μυκόνου και Θεσσαλονίκης) συγκαταλέγονται μεταξύ των είκοσι ευρωπαϊκών αερολιμένων με την υψηλότερη αύξηση επιβατικής κίνησης.
Σύμφωνα με την έκθεση του ACI EUROPE, τον Ιανουάριο του 2015 η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο των Αθηνών αυξήθηκε κατά 28,1%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014, ενώ στο αεροδρόμιο των Χανίων η επιβατική κίνηση υπερδιπλασιάστηκε (αύξηση 103,9%).

Το ίδιο διάστημα, το αεροδρόμιο της Μυκόνου παρουσίασε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 54,1%, της Θεσσαλονίκης κατά 40% και του Ηρακλείου κατά 16,4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: