Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τα αληθινά μυστικά της λίστας Βαρουφάκη για να «κλειδώσει» η συμφωνία…..




Μέτρα ύψους 3,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 45% περίπου ( 1,5 δις) υπολογίζεται ότι θα εισπραχθούν από τις παραχωρήσεις στους ιδιώτες της αξιοποίησης οργανισμών, υποδομών και υπηρεσιών του Δημοσίου. 
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται στο ενδιάμεσο στάδιο της ολοκλήρωσης είναι η μόνη μεταρρυθμιστική επιλογή που εξασφαλίζει με σιγουριά το αναλογούν ποσό για τα άδεια ταμεία του Κράτους.

Με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης για την μερική υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, κρίνεται αναγκαία η άμεση εξασφάλιση σίγουρων εσόδων. 
  
Τα μέτρα που έχουν υποβληθεί στηρίζονται κυρίως στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία περιλαμβάνονται στη λίστα της Αθήνας τμήμα της οποίας διέρρευσε χθες.

Η λίστα των μέτρων που βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές περιλαμβάνει ακόμη «παροχές» τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ στους συνταξιούχους (επαναχορήγηση 13ης σύνταξης σε όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα έως 700 ευρώ, ακύρωση νέων μειώσεων στις επικουρικές) με την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί στόχος για την αύξηση των εσόδων από τις ρυθμίσεις των οφειλών. Επίσης προβλέπει «φρένο» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις με έμφαση σε ΟΛΠ και αεροδρόμια.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει και δεύτερη λίστα με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις επισημαίνοντας πώς από τη λίστα των μέτρων το ελάχιστο που μπορεί να εισπραχθεί είναι 3,2 δισ. ευρώ και εάν όλα επιτευχθούν τα έσοδα μπορεί να ξεπεράσουν και τα 4 δις ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: