Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Απότομο φρενάρισμα και ξήλωμα στο ΤΑΙΠΕΔ


Σε ξήλωμα της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε η κυβέρνηση μέσω της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών κ. Βαλαβάνη, διακόπτοντας έτσι στην ουσία την λειτουργία του Ταμείου και στέλνοντας έμπρακτο μήνυμα ότι σταματά κάθε νέα παραχώρηση ή εκποίηση Δημόσιας έκτασης ή περιουσίας.

Για το σκοπό αυτό η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ζήτησε τις παραιτήσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που ζήτησε και είχε με τους κ.κ. Πασχάλη Μπουχώρη (Διευθύνων Σύμβουλος) και καθηγητή Εμμανουήλ Κονδύλη (πρόεδρος) στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών επί της οδού Νίκης η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ το ανακοίνωσε αρμοδίως στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί ποιο θα είναι το διάδοχο σχήμα διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου.
Για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που εντάχθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση δεν ανάφερε τι θα γίνουν, ούτε αν θα υπάρξει επαναφορά στο Δημόσιο, όλων των ήδη παραχωρημένων ή υπό παραχώρηση για αξιοποίηση εκτάσεων, κτισμάτων και κάθε άλλου περιουσιακού στοιχείου.

Οι δύο άνδρες σύμφωνα με πληροφορίες θα παραδώσουν, στην ίδια την κα Βαλαβάνη τις παραιτήσεις τους, στις αρχές της εβδομάδας που έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: