Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Αριστερή πολιτική νέα καταστροφή!



Η γενεσιουργός αιτία της οικονομικής κρίσεως
Ο ελληνικός λαός δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η γενεσιουργός αιτία των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα είναι η εφαρμογή αριστερής οικονομικής πολιτικής επί τόσα χρόνια. Και αν όχι αμιγώς αριστερής, πάντως σοσιαλιστικής πολιτικής. 

Δηλαδή μιας πολιτικής με υψηλούς φόρους που επιβαρύνουν εκείνους που δημιουργούν εισόδημα, πλούτο και θέσεις εργασίας, προκειμένου να διατηρείται ένα υπέρογκο κράτος, με υπεράριθμους υπαλλήλους και με αδικαιολόγητα υψηλές δαπάνες σε σχέση προς τις υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες. Αυτή είναι η κυριαρχήσασα οικονομική πολιτική κατά τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα μας και για αυτήν πληρώνει σήμερα τόσο βαρύ τίμημα ο ελληνικός λαός.
Τότε το ΠΑΣΟΚ
  Εν τούτοις οι πολίτες φέρονται έτοιμοι να επαναφέρουν στην εξουσία την παράταξη που επαγγέλλεται σοσιαλιστικές ουτοπίες. Το 2009 έκαναν το λάθος να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου, που είχε ως κύριο σύνθημα το «λεφτά υπάρχουν». Κατηγορούσε τότε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την Κυβέρνηση Καραμανλή που προσπαθούσε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα λιτότητας για να φέρει σε λογαριασμό τα δημόσια οικονομικά. Και υπονόμευε κάθε απόπειρα απελευθερώσεως κάποιων τομέων της οικονομίας από τα δεσμά του Κράτους. Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε δριμύτατα στην αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, στην παραχώρηση τμήματος του λιμένος Πειραιώς στην Κινεζική Cosco, στην απελευθέρωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και σε ότι άλλο ήταν προς την κατεύθυνση του περιορισμού του δημοσίου τομέα.
Μόλις ανήλθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν ένα φορολογικό «πογκρόμ» με το οποίο κατέστρεψε ολόκληρους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Στην φορολογία ακινήτων, κατήργησε αμέσως το ΕΤΑΚ που επιβάρυνε τους ιδιοκτήτες ακινήτων με συντελεστή 1 τοις χιλίοις επί της αντικειμενικής αξίας της περιουσίας τους ετησίως, και επέβαλε αναδρομικώς για το 2009 έκτακτη εισφορά επί του ΕΤΑΚ με 9πλάσιο συντελεστή, έως 9 τοις χιλίοις. Και από το 2010, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) με συντελεστή έως 10πλάσιο και σε κάποιες περιπτώσεις 20πλάσιο!!! (έως 1% ή και 2% επί της αντικειμενικής αξίας). Το αποτέλεσμα ήταν να διαλυθεί δια μιας όλος ο οικοδομικός και κατασκευαστικός τομέας, να καταρρεύσουν οι αξίες των ακινήτων και να προκληθεί μία κρίση ανάλογη της οποίας ουδέποτε παρουσιάσθηκε στα νεώτερα χρόνια της ελληνικής οικονομίας.
Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέβαλε και άλλους αναδρομικούς φόρους και έκτακτες εισφορές σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, καταρρακώνοντας την αξιοπιστία του κράτους. Το αποτέλεσμα ήταν η μαζική φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό και η μη εισαγωγή στην Ελλάδα ούτε ενός ευρώ για την διενέργεια επενδύσεων. Όλα αυτά δε, συνέβησαν προ της ελεύσεως της Τρόικα. Ήταν προϊόν της σοσιαλιστικής ρητορείας που είχε αναπτύξει ο Γ. Παπανδρέου ως αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, την οποία έκανε πράξη μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση. Εφήρμοσε αμιγώς σοσιαλιστική οικονομική πολιτική. Όχι μείωση των δημοσίων δαπανών, καμία απόλυση στον δημόσιο τομέα, ραγδαία αύξηση των φόρων. Και όταν μέσα σε λίγους μήνες η χώρα πήγε να κηρύξει στάση πληρωμών και αναγκάσθηκε να καταφύγει στους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το ΠΑΣΟΚ άρχισε να αντιστέκεται στην Τρόικα, ώστε να συνεχίσει την πολιτική του μεγάλου δημοσίου τομέα και της υψηλής φορολογίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η οξύτατη αντίδραση της Κυβερνήσεως Παπανδρέου στην πρόταση της Τρόικα, τον Φεβρουάριο του 2011, για εφαρμογή ενός γιγαντιαίου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και εκποιήσεως περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξεμάνησαν και η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να εκποιηθεί σπιθαμή ελληνικής γης ή άλλο περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου!
Τώρα ο Σύριζα
    Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο απέτυχε η πολιτική της Τρόικα στην Ελλάδα. Ακόμη και αν θεωρηθεί ότι το μείγμα δεν ήταν το πλέον κατάλληλο, σημασία έχει ότι όλα τα μέτρα – κυρίως τα μεταρρυθμιστικά – τορπιλίσθηκαν από τους πολέμιους της φιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής. Στην πραγματικότητα κυριάρχησε η σοσιαλιστική αντίληψη: Υψηλοί φόροι και δαπάνες, μεγάλο κράτος, λιγότερη ιδιωτική πρωτοβουλία. Και δυστυχώς, η πρακτική αυτή δεν περιορίσθηκε όσο θα έπρεπε από την Κυβέρνηση Σαμαρά. Οι φόροι παρέμειναν υψηλοί, οι αποκρατικοποιήσεις δεν προχώρησαν με τον προσήκοντα ρυθμό και το κράτος – ως ποσοστό του ΑΕΠ – μάλλον μεγάλωσε!
Τώρα λοιπόν, ο ελληνικός λαός φέρεται έτοιμος να αναδείξει στην εξουσία τον Σύριζα, ο οποίος πρεσβεύει όλα αυτά που ήταν η γενεσιουργός αιτία της πρωτοφανούς κρίσεως, στην οποία περιήλθε η ελληνική οικονομία. Επαγγέλλεται την εφαρμογή μιας αριστερής-σοσιαλιστικής πολιτικής, η οποία είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα φέρει νέα καταστροφή. Άραγε τόσο αφελείς και παραπλανημένοι είναι οι πολίτες, ώστε να μην το καταλαβαίνουν;

freewill.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: