Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Αναζητείται κατάλληλος πολιτικός χρόνος για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στην κοινοπραξία FRAPORT AG- SLENTEL Ltd



Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ψάχνουν να βρούν κατάλληλο πολιτικό χρόνο, ο οποίος αφού καλυφθεί με διάφορά επιχρίσματα και δικαιολογηθεί με κάποιες αλλαγές δευτερεύουσας σημασίας και ουδεμίας αξίας, δηλαδή μηδενικού επιπλέον οφέλους για την ελληνική οικονομία, θα ανάψει το πράσινο φως για την άμεση υλοποίηση αυτής της ομολογουμένως αναγκαίας και αδιαμφισβήτητης μεταρρύθμισης.
Η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και η ανάπτυξή τους καθίσταται αναγκαία για την  καλύτερη υποδοχή και υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος, το οποίο είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων της ελληνικής οικονομίας.
Το δεδομένο αυτό έγινε αντιληπτό σε όλο το φάσμα των κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, οι οποίοι από ότι δείχνουν τα δεδομένα και τις απόψεις που εκφράζονται, αρχίζουν να σβήνουν τις κόκκινες γραμμές που μέχρι χθες έβαζαν αφειδώς και να τις ονοματίζουν πλέον με την γνωστή σε όλους μας δημιουργική τους ασάφεια, ως γραμμές επισήμανσης και επιβεβαίωσης.
Οι αντιδράσεις στο θέμα αυτό αρχίζουν να χαλαρώνουν και να περιορίζονται σημαντικά, μόνο στα στενά συμφέροντα.
Ακόμη και οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια που ζουν και βιώνουν το δράμα της εγκατάλειψης και της ελλειμματικής χρηματοδότησης για την συντήρηση των υποδομών τους, δείχνουν να έχουν αποδεχθεί την παράδοση των αεροδρομίων και το μόνο που κάνουν είναι να περιμένουν την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί αυτό.
Ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων μετά από έναν θεωρητικό αλλά άσφαιρο και χωρίς «μάχη» αγώνα που έδωσαν για το θέμα της μη παραχώρησης των αεροδρομίων, δεν κατόρθωσαν να πείσουν για την πρότασή τους αυτή. Εγκαταλείφτηκαν παντελώς, όπως εξάλλου ήταν αναμενόμενο, ακόμη και από τους ένθερμους υποστηρικτές τους (κομματικούς, κυβερνητικούς κ.λπ, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η απόφαση είναι ειλημμένη και το μόνο που αναμένεται είναι ο χρόνος και ο τρόπος υλοποίησης.
Για το σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί συνάντηση των εκπροσώπων της γερμανικής Fraport. με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και στελέχη που παρακολουθούν την υπόθεση των περιφερειακών αεροδρομίων, προκειμένου να συζητηθεί επαρκώς το όλο θέμα και να αποφασιστεί η ημερομηνία παράδοσης των αεροδρομίων στην πλειοδότρια κοινοπραξία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις αρχικές δηλώσεις υπουργών, κυβερνητικών βουλευτών και αξιωματούχων περί ακύρωσης του διαγωνισμού, με τις εκφρασμένες αδιαπραγμάτευτες απόψεις για μη παραχώρηση δημόσιας περιουσίας, όλα δείχνουν πως θα προχωρήσει κανονικά, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έχει ενημερωθεί και έχει αποδεχθεί για τα οφέλη που θα έχει η παραχώρηση σε τομείς όπως, η οικονομία και ο τουρισμός .
Προς επιβεβαίωση όλων των παραπάνω η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που στελεχώθηκε από τους κ.κ. Στ. Πιτσιόρλα και Αντ. Λεούση, έχουν εκφραστεί θετικά για τον διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια, εμφανίζοντας ευδιάκριτα πλέον, πως είναι μία από τις ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες έχει δώσει προτεραιότητα, άμεσης υλοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: