Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Αλλού μάχη κι αλλού υπονόμευση




Οι ώρες είναι πραγματικά δύσκολες για την χώρα. Η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι η πιο δύσκολη που έχει γίνει μέχρι τώρα. Η κυβέρνηση πασχίζει να βγάλει την χώρα με ασφαλή τρόπο από τα μνημόνια. Πασχίζει να αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο η μεταμνημονιακη εποχή, που δεν θα είναι βέβαια περίπατος, αλλά θα βάζει τις βάσεις για μια νέα ανοδική πορεία της χώρας και θα κάνει την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.
Στο Παρίσι δεν υπήρξε συμφωνία και τα περιθώρια στενεύουν. Η προοπτική επίσπευσης των πολιτικών εξελίξεων είναι ορατή. Ούτως η άλλως βρισκόμαστε μπροστά στην εκλογή προέδρου και στην πιθανότητα προώρων εκλογών.
Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπονομευτική για την χώρα. Αρνείται να βοηθήσει στην δύσκολη μάχη της κυβέρνησης, αρνείται ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης και εμμένοντας στις ανεδαφικές θέσεις του αναβιώνει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ και χρεοκοπίας. Ήδη η εμφάνιση των αντιπρόσωπων του στο σίτυ του Λονδίνου τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε διεθνώς ένα άκρως αρνητικό κλίμα για την χώρα.
Εξ άλλου είναι φανερό ότι ένας από τους λογούς της σκληρής στάσης των δανειστών είναι η τυχόν άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και η πιθανότητα πολίτικης αστάθειας λογά της πλήρως αρνητικής στάσης του.
Και μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα ήλθε άλλη μια πράξη υπονόμευσης από εκεί που θεωρητικά δεν το περιμέναμε. Ο Γιώργος Παπανδρέου και οι περί αυτόν θυμήθηκαν να ζητήσουν έκτακτο συνέδριο και εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσαν έτσι ένα παράγοντα αβεβαιότητας σε ένα δύσκολο πολίτικο σκηνικό υπονομεύοντας την προσπάθεια της χώρας.
Η υποκρισία τους περισσεύει. Εμφανίζονται σαν σουπερ μεταρρυθμιστές, όταν στηρίζονται στα πιο καθυστερημένα τμήματα του ΠΑΣΟΚ, που ερωτοτροπούν η είναι ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ. Διαφωνούν δήθεν με την κυβερνητική πολιτική όταν αυτή είναι συνεχεία της πολίτικης που άρχισε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Αφού για μήνες δεν έπαιρνε κανένα μέτρο ενώ η κρίση έβραζε, αντίθετα μοίραζε επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης από λεφτά που δεν υπήρχαν, τελικά από το Καστελόριζο, με τις βαρκούλες να αρμενίζουν, εξήγγειλε ένα σκληρό μνημόνιο.
Σκληρό και με μεγάλα λάθη και αδικίες ακριβώς γιατί δεν προηγήθηκε καμιά διαπραγμάτευση, κανένα ελληνικό σχέδιο. Κόπτονται κατά της Δημοκρατικής Παράταξης, εμφανιζόμενοι σαν κομματικοί πατριώτες του ΠΑΣΟΚ ενώ:
-Έβαλαν στα ψηφοδέλτια τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο-Προωθούσαν κάθε απολιτικό του γυμναστηρίου ή της παράλιας σε βάρος των σοβαρών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
-Έφτιαξαν το Κάθε Μέρα Πολίτης για να υποκαταστήσουν με αυτό το ΠΑΣΟΚ.
-Νοίκιασαν πολυώροφο πολυτελές κτήριο στην Μαυρομιχάλη για τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του προκειμένου να μη συμφύρονται με την πλέμπα του ΠΑΣΟΚ.
Και τώρα εμφανίζονται Ηρακλεις του ΠΑΣΟΚ, φυσικά όχι ως κόμματος αλλά ως οικογενειακής επιχείρησης.
Παρά την υπονόμευση η Δημοκρατική Παράταξη θα προχωρήσει. Με το ΠΑΣΟΚ αυτοτελές εντός της. Αλλά και με μια προσπάθεια να συσπειρώσει όλες τις σοσιαλδημοκρατικές και κεντροαριστερές δυνάμεις της χώρας.
Προσπάθεια να συνδεθεί με τα δυναμικά παραγωγικά και αναπτυξιακά στρώματα της χώρας, την νεολαία και τα κινήματα του περιβάλλοντος, των γυναικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα δώσουμε την μάχη για την πολιτική σταθερότητα.
Για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο με μια ασφαλή προληπτική πιστωτική γραμμή.
Για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της μεταμνημονιακής Ελλάδας.
Για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.
Για την ύπαρξη ενός ισχυρού ενδιάμεσου πόλου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

 Παύλος Αθανασόπουλος
metarithmisi.g
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: