Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Καλύτερα στην ανεργία παρά στη δημοσιοϋπαλληλία!




Ενα καταρχήν παράδοξο σημειώθηκε στην τελευταία προκήρυξη του ΑΣΕΠ, όπου τελικά υπέβαλαν δικαιολογητικά για πρόσληψη λιγότεροι από τις θέσεις που προκηρύχθηκαν!
Μπορεί η ανεργία στην Ελλάδα να μετράται σε εκατοντάδες χιλιάδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα γίνουν περιζήτητες οι θέσεις στο Δημόσιο.
Πιο συγκεκριμένα, στην προκήρυξη 1Δ/2014 του ΑΣΕΠ, η οποία αφορούσε την πλήρωση 773 θέσεων αορίστου χρόνου υποβλήθηκαν 729 αιτήσεις, ήτοι 44 λιγότερες.
Από τις θέσεις που προκηρύχθηκαν, οι 705 ήταν Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (με σειρά προτεραιότητας) και οι 68 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, τακτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε διάφορους κλάδους του Δημοσίου και Νομικών Προσώπων του Δημοσίου.
Αναλυτικότερα υποβλήθηκαν 526 αιτήσεις για την κάλυψη των 705 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, δηλαδή 179 λιγότερες, και 203 αιτήσεις για την κάλυψη των 68 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Οι θέσεις αφορούσαν υπουργεία όπως το Εργασίας και το Πολιτισμού, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον ΟΑΕΔ, ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ), το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου κ.ά.
Οι απόφοιτοι ΤΕΙ θα εισέλθουν στο Δημόσιο μέσω της συγκεκριμένης προκήρυξης σε ποσοστό 1 προς 3, ενώ για τις θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης όσοι υπέβαλλαν δικαιολογητικά και έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις θα προσληφθούν όλοι!
Αν όμως σκεφτούμε ποιο είναι το επίπεδο αμοιβών στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους νεοπροσλαμβανόμενους, ποιες είναι οι προοπτικές για ένα νέο επιστήμονα εντός του κρατικού μηχανισμού, ίσως δεν είναι και τόσο παράξενο που οι νέοι ουσιαστικά λένε «καλύτερα στην ανεργία παρά στη δημοσιοϋπαλληλία!
Θεωρούμε δεδομένο ότι το αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα ασχοληθεί με το φαινόμενο, ενδεχομένως μέσω μιας Επιτροπής Σοφών, από αυτές που καλούνται να σχεδιάσουν ένα άλογο και παραδίδουν καμήλα.
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: