Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Οι εκλεκτοί της Δικαιοσύνης...


Ο Λ. ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ αποκάλυψε ότι όταν κυνηγά επωνύμους πέφτει σε απαλλακτικά βουλεύματα

Κάθε άλλο παρά «τυφλή» εξακολουθεί να είναι η ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς, όπως υποστήριξε χθες ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, όταν ενώπιόν της βρίσκονται επώνυμοι πολίτες απολαμβάνουν ιδιαίτερη μεταχείριση.
Αποκαλυπτικός ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα πεπραγμένα της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, ο κ. Ρακιντζής εξέφρασε «το παράπονό» του για την κατάσταση αυτή και είπε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα, όταν του έκανε σχετικές ερωτήσεις:
«Εχετε δει επώνυμους να πηγαίνουν στα δικαστήρια; Στην προσπάθειά μου να κάνω κάτι για τους επώνυμους πέφτω πάντα πάνω σε ένα τείχος από απαλλακτικά βουλεύματα».
Ο γενικός επιθεωρητής αρνήθηκε πάντως, παρά τις πιέσεις του κ. Δρίτσα, να κατονομάσει τους «εκλεκτούς», αλλά και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να παρέμβει στις υποθέσεις αυτές. «Υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Η ποινική Δικαιοσύνη είναι αυτόνομη» είπε, επιμένοντας όμως ότι οι επώνυμοι δεν δικάζονται όπως ο υπόλοιπος κόσμος.
Αποκαλυπτικός ήταν και σε ό,τι αφορά τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά και τη διαφθορά στο Δημόσιο.
Για τις πρώτες ανέφερε ότι έχει παρέμβει στο αρμόδιο υπουργείο και στις ΔΟΥ, αλλά υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι δεν υπάρχει χρόνος και τελικά δεν έγινε έλεγχος.
Για το Δημόσιο δήλωσε ότι η ίδια η Βουλή με νόμους της κηρύσσει νόμιμες, παράνομες δαπάνες. Εφερε ως παράδειγμα άτυπες δαπάνες των ΟΤΑ που θεωρήθηκαν παράνομες, αλλά έπειτα από νομοθετικές ρυθμίσεις κρίθηκαν νόμιμες και επικαλέστηκε έτερη νομοθετική ρύθμιση, η οποία αμνήστευε τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ.
Αναγνώρισε βέβαια ότι η «έξοδος» των δημόσιων υπαλλήλων από το Δημόσιο έχει επιταχυνθεί, ενώ ενημέρωσε ότι το Σώμα Δίωξης Δημόσιας Διοίκησης προσφέρει σημαντικό έργο, σε αντίθεση με την έως τώρα δομή (εσωτερικός έλεγχος), η οποία ήταν «μια υπηρεσία ψυγείου».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: