Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Πανέτοιμες οι εταιρίες για τις δεσμευτικές προσφορές των περιφερειακών αερολιμένων.





Την δεσμευτική της προσφορά για τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι έτοιμη να καταθέσει η εταιρία ΜΕΤΚΑ.

Την πρόθεσή της να καταθέσει δεσμευτική προσφορά για τα περιφερειακά αεροδρόμια γνωστοποίησε η ΜΕΤΚΑ, η οποία έχει συστήσει κοινοπραξία με την Corporation America. Η εταιρία που είναι συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου, με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, ανέφερε ότι θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά, για την πολυετή παραχώρηση των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κοινοπρακτικού σχήματος, στο οποίο μετέχει.
Η ΜΕΤΚΑ, το τελευταίο διάστημα, κάνει εμφανές το ενδιαφέρον της στον κλάδο των μεταφορών, καθώς ανέλαβε το σιδηροδρομικό έργο Κιάτο - Ροδοδάφνη, ύψους 227 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η 30η  Σεπτεμβρίου ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών των ενδιαφερόμενων εταιριών για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων για χρονική περίοδο 40+10 ετών, τα οποία έχουν χωριστεί σε 2 ομάδες.
Στελέχη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) επισημαίνουν ότι «αρκετοί από τους συμμετέχοντες θα εκδηλώσουν δεσμευτικό ενδιαφέρον», υποστηρίζοντας ότι «όλα θα κριθούν στο ποιος θα δώσει το μεγαλύτερο τίμημα».
Στο διαγωνισμό μετέχουν οι εταιρείες: η Aeroport De La Cote d'Azur, η κοινοπραξία J&Ρ Αβαξ - Zurich Airport, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η κοινοπραξία Fraport - όμιλος Κοπελούζου, η σύμπραξη Vinci - Ελλάκτωρ, η κοινοπραξία Corporacion America - ΜΕΤΚΑ και ο όμιλος Advent, οι οποίοι μπορούν να συνασπιστούν μεταξύ τους.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι στην πρώτη ομάδα ανήκουν τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας. Προαιρετικά μπορούν να προστεθούν τρία από τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Αγχιάλου.
Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά μέχρι 3 από τα αεροδρόμια των Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: