Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Τα κρατικά αεροδρόμια συνέβαλαν σημαντικά στην άνοδο του τουρισμού.



31,4 εκατ. επιβάτες στο οκτάμηνο, διακινήθηκαν από τα ελληνικά αεροδρόμια.

«Υψηλές πτήσεις» για τα αεροδρόμια, «υψηλές πτήσεις» για τον τουρισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2014, οι αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια έφτασαν τα 31,4 εκατ., σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση πενταετίας. 

Τα κρατικά αεροδρόμια παρόλη την οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν και την ανεπάρκεια σε υποδομές που κρίνονται απαραίτητες για την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού τουριστών, συνέβαλαν σημαντικά στην άνοδο του τουριστικού προϊόντος. 

Στην σημαντική αυτή επίδοση μεγάλο μερίδιο ανήκει στους εργαζόμενους των αεροδρομίων και κύρια σε αυτούς που έχουν ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών, οι οποίοι παρά τη σημαντική μείωση στις αποδοχές τους και παρά το δυσμενές κλίμα που καλλιεργείται και αρχίζει να διαμορφώνεται, σε ότι αφορά στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων σε ιδιώτες επενδυτές, δεν λύγισαν και επιτέλεσαν αγόγγυστα και αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους.


Όπως αναφέρουν στελέχη της ΥΠΑ, τα στοιχεία δείχνουν ότι η αργή αλλά σταθερή ανάκαμψη των διακινουμένων επιβατών το οκτάμηνο του 2013 έχει πλέον παγιωθεί και ότι η επίδοση της ίδιας περιόδου του 2014 αποτελεί με διαφορά την υψηλότερη των πέντε τελευταίων ετών. 

Αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην ακόμη καλύτερη εικόνα του ελληνικού τουρισμού, αλλά και στη σταδιακή βελτίωση της εσωτερικής αγοράς. Εάν η πορεία αυτή συνεχισθεί και στο τελευταίο τετράμηνο του έτους, το 2014 μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες χρονιές για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 

Αυξημένη εμφανίστηκε η αεροπορική κίνηση του Αυγούστου 2014 (πτήσεις και αφίξεις επιβατών εσωτερικού και εξωτερικού), σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2013. 

Η Ryanair προγραμματίζει να ανεβαίνει ψηλότερα.

Την ενίσχυση – αύξηση των δρομολογίων της προς και από την Ελλάδα, για τη χειμερινή περίοδο, ανακοίνωσε με την ευκαιρία της έναρξης των πτήσεων Αθήνα-Βρυξέλλες (Charleroi), η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair. 

Πλέον, η εταιρεία αυξάνει σε 3 τα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν ως βάση τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, εκτιμώντας ότι, με καθημερινή συχνότητα, η νέα σύνδεση θα μεταφέρει πάνω από 100.000 επιβάτες, κατά το πρώτο έτος λειτουργίας.

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρία Ryanair αύξησε τα δρομολόγια από Αθήνα προς Λονδίνο (Stansted) σε δύο ανά ημέρα και για Θεσσαλονίκη σε έξι ανά ημέρα. Τέλος, στο χειμερινό πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η σύνδεση της Αθήνας με τη Ρώμη (Ciampino). 

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προσφέρει εισιτήρια από 20 ευρώ για ταξίδια έως και 18 Δεκεμβρίου. Οι εν λόγω χαμηλού κόστους ναύλοι είναι διαθέσιμοι για κρατήσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: