Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Σκοτεινό και παραμελημένο το αεροδρόμιο της Ρόδου.





Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΡΟΔΙΑΚΗ», οι Ροδίτες αγανακτισμένοι διαμαρτύρονται για την τριτοκοσμική εικόνα που συνεχίζει να παρουσιάζει το αεροδρόμιο της πόλης τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό που συμβαίνει αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο της Ρόδου.
Εικόνες ντροπής που φανερώνουν τριτοκοσμικότητα, διαδραματίζονται εδώ και πολλές ώρες στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ και στις αίθουσες αναχωρήσεων εξωτερικού καθώς δεν... υπάρχει επαρκής φωτισμός!
Οι τουρίστες και το προσωπικό ασφαλείας του αερολιμένα, βρίσκονται με τους... φακούς των κινητών τηλεφώνων ανά χείρας, σκουντουφλώντας δεξιά κι αριστερά, ενώ βεβαίως τα πικρόχολα σχόλια από την πλευρά των τουριστών (ειδικά των γερμανών) δίνουν και παίρνουν όπως μας πληροφόρησαν αναγνώστες της Ροδιακής που έτυχε να ταξιδεύουν στο εξωτερικό σήμερα.

Το θέμα δεν είναι βεβαίως... αποψινό. Έχει καταγραφεί κι έχει επισημανθεί κι άλλες φορές. Αιτία είναι οι κακοτεχνίες που έχουν γίνει στον σχεδιασμό του νέου συγκροτήματος τις οποίες πληρώνει (και αυτές σήμερα) η Ρόδος κι ο τουρισμός μας.

Σήμερα, Κυριακή, οι αναχωρήσεις τουριστών ήταν χιλιάδες. Χιλιάδες ήταν αντίστοιχα κι οι διαμαρτυρίες των επιβατών. Ακούει κανείς; - είναι το ερώτημα.

Κι όλα αυτά, σε ένα αεροδρόμιο στο οποίο οι φόροι από το γνωστό ΣΠΑΤΟΣΗΜΟ ανέρχονται σε περίπου 45 εκατομμύρια ετησίως! Χρήματα τα οποία κάποιοι επέτρεψαν και επιτρέπουν μέχρι σήμερα, να φεύγουν από τη Ρόδο αντί να αξιοποιούνται ανταποδοτικά εδώ στο νησί μας και να μην έχουμε ανάγκη κανέναν!
Αντί αυτού, κάποιοι με την ανοχή πολλών δικών μας και την σιωπή πολλών περισσοτέρων, επιτρέπουν να κλείνουν τρύπες σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια και σε ανοίγματα του κράτους των Αθηνών που επί δεκαετίες τώρα, βυζαίνει τη Ρόδο μας.
Το σκοτάδι, δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στο αεροδρόμιό μας. Θα αποφασίσουμε άραγε κάποτε ως ροδίτες να... σηκώσουμε τους διακόπτες;
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: