Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης μπάζει……




Το "πραγματικό" του πρόσωπο έδειξε προχθές με τον καλύτερο τρόπο το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, μετά τις πρώτες βροχές που εκδηλώθηκαν.
Αντί το αεροδρόμιο να φορέσει τα καλά του, να «στολιστεί» και να θωρακιστεί με όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αποτροπής προβλημάτων, λόγω της μεγάλης γιορτής της πόλης του, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αφέθηκε στην τύχη του, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να το προστατεύσει ο καλός Θεός και να το «λυπηθούν» ακόμη και τα αναγγελθέντα καιρικά φαινόμενα.

Είναι καταγεγραμμένο πλέον ότι όσοι επιβάτες λοιπόν ταξιδεύουν από ή προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία" έχουν το μοναδικό προνόμιο να αντικρίζουν αυτό το αποκρουστικό και απαράδεκτο θέαμα, που κάθε άλλο παρά σε μία σύγχρονη πόλη ταιριάζει.
Σύμφωνα με καταγγελία, την οποία μας έκανε διακινούμενος επιβάτης……, το ταβάνι του αεροδρομίου στάζει εδώ και 3 ημέρες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρές λιμνούλες! 
Πιο αναλυτικά μας ανέφερε τα εξής:
"Το πρωί ταξίδευα από Θεσσαλονίκη για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία και το πάτωμα λίγο πριν την έξοδο ήταν γεμάτο νερά. Ο λόγος ήταν ότι έσταζε το ταβάνι και δημιουργούσε μεγάλες κηλίδες νερού, οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες ,καθότι είναι μεγάλες και πολλές και υπάρχει άμεσος κίνδυνος για ατύχημα. Απ΄ ότι μας είπανε οι υπάλληλοι του αεροδρομίου, η κατάσταση έχει έτσι για 3η μέρα και οι αρμόδιοι παρόλο που έχουν ειδοποιηθεί, δεν ανταποκρίνονται. Καθότι είμαι συχνός επιβάτης η κατάσταση στο αεροδρόμιο Μακεδονία επιδεινώνεται συνεχώς και ευχόμαστε με την επικείμενη ιδιωτικοποίησή του να φτάσει έστω και λίγο τα επίπεδα του αεροδρομίου των Αθηνών".

Το φαινόμενο των τρεχούμενων υδάτων είναι υπαρκτό εδώ και χρόνια στο αεροδρόμιο, σύμφωνα δε με ενημέρωση που είχαμε από εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, παρουσιάζεται ανελλιπώς κάθε χρόνο κατά τις βροχερές μέρες. 
Η αντιμετώπισή του, γίνεται με τον ευφυέστατο και πρωτότυπο τρόπο των κουβάδων και είναι ίδιος και αναντικατάστατος εδώ και χρόνια. Και τούτο όχι γιατί δεν εγκρίνονται οι ανάλογες δαπάνες, αλλά γιατί δεν προτείνονται και δεν επιλέγονται λύσεις σωστής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος.
Σε κανέναν από τους υπεύθυνους του αεροδρομίου εκ του αποτελέσματος φαίνεται να μην εκδηλώνεται ο ανάλογος προβληματισμός και λογική κρίση συνείδησης για την αναζήτηση λύσης. Φαίνεται συνεπώς εμφανώς να μην ιδρώνει κανενός το αυτί. 
Είναι όμως απορίας άξιο, γιατί αυτά τα προβλήματα που φαίνονται και δημιουργούν κακή εικόνα, έκτος των άλλων προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν, δεν αντιμετωπίζονται με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό. 
Αναρωτήθηκε ποτέ κανένας αρμόδιος, ποιος πραγματικά ωφελείται από την ύπαρξη και την εκδήλωση των προβλημάτων αυτών;
Αν αυτού του είδους τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται, μπορούμε να φανταστούμε ότι τα άλλα, τα κρυφά, που δεν είναι δυνατόν να φανούν στο ευρύ κοινό, θα είναι σίγουρα ξεχασμένα και παντελώς παραμελημένα. 
Και όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ως χώρα επενδύουμε στην αύξηση του τουριστικού προϊόντος και στην εδραίωση της σταθερής και συνεχούς προτίμησης των τουριστών. Τα αποτελέσματα δε αυτής της τόσο σημαντικής προσπάθειας που γίνονται τόσο από το αρμόδιο υπουργείο, όσο και από τους φορείς του τουρισμού για την φετινή χρονιά ήταν πολύ παραπάνω από θετικά.
Δυστυχώς όμως με την ύπαρξη και προπάντων με την συντήρηση τέτοιων προβλημάτων, δημιουργούμε εμπόδια και δυσχεραίνουμε σε σημαντικό βαθμό την συνέχιση της επιτυχίας αυτής της σημαντικής προσπάθειας όλων των φορέων. 
Είναι γεγονός ότι η θεά τύχη και ο καλός καιρός, προστάτεψαν αυτούς που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του αεροδρομίου από την «ανέλπιστη» ευκαιρία του ίδιου του πρωθυπουργού να γίνει αυτόπτης μάρτυρας αυτών των απαράδεκτων καταστάσεων στο δεύτερο αεροδρόμιο της χώρας μας, μιας και ήταν επισκέπτης για λίγες ώρες της πόλης λόγω των εγκαινίων της ΔΕΘ.
Με αυτά που συμβαίνουν και μάλιστα εν μέσω της οικονομικής κρίσης, σε μια περίοδο που συζητείται η παραχώρηση της λειτουργίας και εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων είναι πλέον γεγονός, ότι κάποιοι φροντίζουν με την αδιαφορία τους και ενδεχομένως την ανεπάρκειά τους να δείχνουν και να επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά στους επισκέπτες της πόλης της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο ευρύ κοινό, εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου, την αληθινή εικόνα των υποδομών του αεροδρομίου, του ενδιαφέροντος που έχουμε γι΄ αυτό, των δυνατοτήτων μας και της αξιοπιστίας μας ως χώρα. 
Είναι γεγονός ότι, αν το κάθε τι δημόσιο το βλέπαμε σαν το σπίτι μας και νοιαζόμασταν, όπως στη δική μας περιουσία, όλα θα ήταν σίγουρα αλλιώς….. 
Και για να μην μείνουν όλα αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα, ούτε στα ψηλά ως είδηση, πολύ δε περισσότερο ούτε και στις καλένδες ως λύση, μήπως κάποιοι αρμόδιοι πρέπει να ασχοληθούν περισσότερο και σε βάθος και με τα θλιβερά και απογοητευτικά αυτά φαινόμενα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: