Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Με τις «αλλαγές» πέρασε ο ΕΝΦΙΑ.





Με τις κατάλληλες αλλαγές είναι γεγονός ότι μπορείς να κρατήσεις τον αγωνιστικό σου σχεδιασμό και να πάρεις το παιγνίδι. Αυτό γνωρίζαμε ότι ίσχυε μόνο στα ομαδικά αθλήματα. Αποδείχτηκε και μάλιστα περίτρανα ότι μπορεί να έχει εφαρμογή με καλά και διασφαλισμένα αποτελέσματα και στην πολιτική και μάλιστα στον ίδιο τον ναό της Δημοκρατίας που είναι η Βουλή.

Μέχρι χθες όμως γνωρίζαμε και αυτό εφαρμοζόταν κατά κόρο, ότι η όποια αντίδραση σε νομοθετικές ρυθμίσεις που δημιουργούσαν τριβές και ήταν αντικειμενικά άδικες, λογικά και ρεαλιστικά απαράδεκτες αλλά και κοινωνικά μη αποδεκτές, γίνονταν προσπάθειες εξομάλυνσης και απόσβεσης των όποιων κραδασμών με στόχευση την αλλαγή της στάσης των διαφωνούντων. Αυτό όμως μπορούσε να γίνει όταν ο αριθμός ήταν τέτοιος που δεν πείραζε να εκτονώνονται και κάποιοι έτσι για τα μάτια.
Σήμερα που η κοινωνία μέχρι ένα βαθμό πρόβλεψε η πλειοψηφία να είναι οριακή δεν χωρά οποιαδήποτε ανοχή από την κυβερνητική αρχή, ούτε βεβαίως υπάρχει άλλος τρόπος και κατάλληλος χρόνος να ελεγχθεί με άλλον τρόπο το πολιτικό μαντρί. Εξάλλου ότι βγαίνει ως τελικό απόσταγμα από τις διεργασίες και τους υπολογισμούς, αυτό επιτρέπεται να προταθεί και αυτό εγκρίνεται χωρίς καμία παρέκκλιση.
Εφαρμόζουμε λοιπόν τη μέθοδο αντικατάστασης των ανθρωποπροβάτων, αφού έχουμε στην άκρη μερικά άλλα ανθρωποπρόβατα, τα οποία είναι πιο πρόβατα από αυτά. 
Μην γελιόμαστε όμως, κανένα από αυτά τα ανθρωποπρόβατα που αρχίζουν να βελάζουν, αφού όμως δώσουν όλο το γάλα τους, όλο το είναι τους, την αξιοπρέπειά τους, την ίδια την υπόστασή τους, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει αποτελεσματικά και με αποφασιστικότητα το κοινωνικά δίκαιο, το πολιτικά λογικό και το οικονομικά εφικτό.
Θα ήθελα όμως να μάθω που ήταν όλοι αυτοί οι λαλίστατοι βουλευτές που τις τελευταίες μέρες απεχθάνονταν τον ΕΝΦΙΑ και φαινομενικά τον πολεμούσαν με λύσσα και με εκφράσεις λαχαναγοράς. 
Που είναι η όμορφη αθυρόστομη και εκ των υστέρων μεταμελούσα επαναστάτρια Αννούλα του Βορρά, που έστειλε τα χαιρετίσματά της στον Υπουργό οικονομικών, αλλά μέχρι εκεί. Μετά προτίμησε τη σιωπή γιατί αυτή της κάνει καλύτερη επιδερμίδα και ενδεχομένως μπορεί να της δώσει αν προκάνουμε και καμία υπουργική θεσούλα.
Δεν αντιδρούμε κυρίες και κύριοι, όταν επιδιώκουμε να λαϊκίσουμε ούτε βεβαίως όταν μας ακουμπά προσωπικά ή και οικογενειακά μια νομοθετική ρύθμιση. Δεν ψηφίζουμε πρώτα το νόμο και μετά διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας να αλλάξει ο νόμος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ντόρα, « θα πληρώσω της παναγίας τα μάτια, αλλά θα κάνω αγώνα, εκ των υστέρων να αλλάξει, να γίνει πιο δίκαιος».
Αντιδρούμε λοιπόν εμπράκτως με εμμονή και αποφασιστικότητα σε κάθε αυθαίρετη, παράνομη, παράλογη και κοινωνικά άδικη πράξη και τούτο διότι ο καιρός γαρ εγγύς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: