Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Βρείτε τη διαφορά ανάμεσα στην Άννα και στην καρυάτιδα.




Θα μπορούσε αυτός να ήταν ο τίτλος ή η ετικέτα αυτής της φωτογραφίας, ή και όλων των άλλων φωτογραφιών που αναρτά στον διαδικτυακό της τόπο η Άννα, για να δείξει την χαρά της, καθώς και την απεριόριστη δυνατότητα την οποία απέκτησε λόγω των προσόντων της και της πολιτικής της ομορφιάς .
Δεν θα ήταν υπερβολικό, ούτε παράλογο, κάποιος να ισχυριστεί ότι και αυτό είναι μια άλλη μορφή σύλησης των ευρημάτων του τάφου της Αμφίπολης.
Διότι πριν ακόμη τα ευρήματα καταγραφούν και ετοιμαστούν για την αρχαιολογική τους εξέταση και έρευνα, αποτυπώνονται φωτογραφικά όχι μόνο ως ευρήματα αλλά και με τα προσωπικά φκιασίδια και αποτυπώματα της Άννας και αποστέλλονται σε πρώτο χρόνο κατά το δοκούν.
Θα μπορούσε επίσης και όχι άδικα να υπάρξει διαμαρτυρία για την «άλωση» του Τάφου της Αμφίπολης που εμφανώς επιχειρείται με την ανοχή της αρχαιολογικής υπηρεσίας από άτομα, τα οποία δεν έχουν καμία επίσημη θέση επί του ταφικού μνημείου ούτε καμία επίσημη αρμοδιότητα επί των αρχαιολογικών θεμάτων και την εν γένει ενημέρωση της κοινής γνώμης.
Δεν είναι δυνατόν όμως, ανεξάρτητα αν είναι εθελόντρια ή απεσταλμένη στην Αμφίπολη η κυρία αυτή να φωτογραφίζεται σε πρώτο χρόνο με κάθε αρχαιολογικό εύρημα σε βαθμό που να αναρωτιέται κανείς, γιατί φωτογραφίζεται;.
Μήπως για να πάρει κάτι από την αίγλη τους;,
μήπως για να συγκριθεί μαζί τους;
ή μήπως για να δείξει ότι αυτή κάνει όλο το παιγνίδι της αποκάλυψης στην Αμφίπολη; 
Όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα στο τόπο της αρχαιολογικής ανασκαφής, στέλνουν μήνυμα ότι στο λόφο Καστά, λαμβάνουν χώρα πολλά, τα οποία δεν συνάδουν με την σπουδαιότητα και την μεγαλοπρέπεια που αρχίζει να απεικονίζεται σιγά-σιγά από τα αρχαιολογικά ευρήματα. 
Πάντως όπως και να έχει το όλο θέμα η Άννα με αυτά που κάνει, έχει ανεπτυγμένη και πολύ ευδιάκριτη την τάση της προσωπικής προβολής. Σε βαθμό που στο τέλος και μετά από λίγα χρόνια οι περισσότεροι θα υποστηρίζουν ότι η Άννα έκανε τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και όχι η αθόρυβη και «απόμακρη» Κατερίνα Περιστέρη με τους άγνωστους σκαπανείς της τους οποίους πάμε να ξεχάσουμε.
Πάντως λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα δεν βλάπτει, πολλώ δε μάλλον όταν όλη η οικουμένη έχει στραμμένο το βλέμμα της στο σημαντικό μυστικό του τάφου της Αμφίπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια: