Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Οι Καναδοί επενδυτές του Αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος" σε δυσαρέσκια.





Δυσαρεστημένοι με τους ελληνικούς χειρισμούς που αφορούν το αεροδρόμιο της Αθήνας εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα οι Καναδοί επενδυτές της PSP, οι οποίοι την προηγούμενη χρονιά εξαγόρασαν τη συμμετοχή της Hochtief και ανέλαβαν τη διοίκηση του μεγαλύτερου ελληνικού αεροδρομίου.

Η καθυστέρηση από την πλευρά της κυβέρνησης των αποφάσεων για την επέκταση της διάρκειας της σύμβασης παραχώρησης και την πώληση ποσοστού, που βρίσκεται σήμερα στην ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους Καναδούς.

Μια πρώτη έκφραση της ενόχλησης αυτής ήταν η απόσυρση της εταιρείας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από τη διαδικασία αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων. Η εταιρεία επέλεξε να μη συνεχίσει και δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά. Μάλιστα ο Γενικός Διευθυντής του ΔΑΑ Γιάννης Παράσχης κληθείς να σχολιάσει τους λόγους για την επιλογή της εταιρείας να μη συνεχίσει στον διαγωνισμό σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "όταν σε κάποιον απομένουν 10 χρόνια, αυτό περιορίζει τον ορίζοντα των αποφάσεών του".

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΔΑΑ προτεραιότητα για τους μετόχους της εταιρείας είναι η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης και η πώληση του ποσοστού του ελληνικού δημοσίου. Προς την κατεύθυνση αυτή διεξάγονται μεν συζητήσεις, αλλά είναι προφανής η δυστοκία. Μια υπόθεση που θεωρούνταν σχετικά εύκολη στον χειρισμό της έχει εξελιχθεί σε δυσεπίλυτο γρίφο.
Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: