Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Τέλος στο πάρτι των συνδικαλιστών βάζει η κυβέρνηση




Εμπλεος οργής ο βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, πρώην συνδικαλιστής από εκείνους που δεν ήξεραν τι δουλειά έκαναν γιατί απλά δεν δούλεψαν ποτέ δήλωσε: «Η κυβέρνηση αποδέχεται την θρασύτατη απαίτηση της τρόικας για κατάργηση της απεργίας και του συνδικαλισμού».
Αφορμή δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου και ο Στρατούλης έχει βγει από τα ρούχα του:
«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, μετά την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αντιμετώπιση απεργιών με πολιτικές επιστρατεύσεις, δικαστικές απαγορεύσεις και καταστολή, φαίνεται ότι αποδέχεται, αφού δεν διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα, τη θρασύτατη απαίτηση της τρόικας για την κατάργηση με νόμο των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού».
Γιατί εξοργίστηκε ο άνθρωπος που είπε κάποτε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τις καταθέσεις των Ελλήνων για να κάνει ανάπτυξη; Μα γιατί κάποιοι επιτέλους σ’ αυτή τη χώρα αποφάσισαν να βάλουν χέρι σ’ αυτό το όνειδος της Μεταπολίτευσης που λέγεται κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός. Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση;
1. Συνδικαλιστικές άδειες: Με τη νέα ρύθμιση το ανώτατο όριο συνδικαλιστικής άδειας θα είναι οι 7 ημέρες το μήνα. Με βάση το νόμο που ισχύει σήμερα, η διάρκεια της άδειας εξαρτάται από το αν πρόκειται για πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια οργάνωση. Για παράδειγμα στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της τριτοβάθμιας οργάνωσης δίνεται άδεια απουσίας όσο χρόνο διαρκεί η θητεία (συνήθως είναι διετής).
Σε δευτεροβάθμια οργάνωση, με βάση το νόμο δίνονται έως 15 μέρες για τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και τον ταμία και έως πέντε μέρες στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ευνοϊκότεροι όροι προβλέπονται σε συλλογικές συμβάσεις, που προσφέρουν απουσία διαρκείας από την εργασία τους
2. Απολύσεις: Με βάση το νέο πλαίσιο θα προβλέπεται η ποινή της απόλυσης συνδικαλιστή εάν υπάρξει ποινικό αδίκημα ή απιστία. Οι προωθούμενες αλλαγές θα έχουν ως κεντρικό στόχο να εμποδιστεί τυχόν κατάχρηση της ιδιότητας του συνδικαλιστή. Στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις είναι και η αλλαγή της διαδικασίας, που ακολουθείται για μεγάλα διαστήματα απουσίας. Ειδικότερα για απουσίες άνω των 7 ημερών θα ελέγχεται ο συνδικαλιστής
3. Αξιολόγηση από τον εργοδότη: Στην περίπτωση που ένας εργαζόμενος εκλέγεται μέλος του προεδρείου συνδικαλιστικού σωματείου, ο εργοδότης θα είναι εκείνος που θα κρίνει εάν ο συγκεκριμένος υπάλληλος υπηρετεί σε θέση ευθύνης. Θα αξιολογεί δηλαδή αν από την απουσία του προκαλείται πρόβλημα στην εταιρεία και σε μια τέτοια περίπτωση θα δικαιούται να τον μεταθέτει σε όποια θέση κρίνει ο ίδιος.
4. Χρηματοδότηση των συνδικάτων: Στόχος είναι η διαδικασία να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια. Για τον σκοπό αυτό, με βάση το νέο πλαίσιο, το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ελέγχει τα ποσά που θα δίνονται σε συνδικαλιστικά σωματεία, καθώς και τις δαπάνες τους.
5. Προκήρυξη απεργιών: Η προειδοποίηση θα πρέπει να γίνεται εφ' εξής τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πραγματοποίηση της κινητοποίησης (σήμερα αρκεί ένα 24ωρο).
6. Προσωπικό ασφαλείας: Θα προβλέπεται ο ορισμός των μελών του προσωπικού ασφαλείας να γίνεται μία φορά κάθε χρόνο και όχι ανάλογα με την απεργία.
Ένας σοβαρός άνθρωπος που θα μπορούσε να διαφωνεί σ’ αυτές τις αλλαγές; Γιατί δηλαδή ο συνδικαλισταράς να λείπει όλη του τη ζωή από τη δουλειά; Γιατί να μην ελέγχεται και να μην αξιολογείται από κάποιον; Και γιατί να μην υπάρχει μια σοβαρότητα στην προκήρυξη μιας απεργίας ώστε να μη γίνεται με ασύδοτο τρόπο και όποτε γουστάρει ο καθένας;
Τι τον πείραξε τον Στρατούλη; Που θα στεναχωρηθούν τα συντροφάκια του ο Μπαλασόπουλος και ο Φωτόπουλος;
Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε την συνδικαλιστική ξεφτίλα που διέλυσε τη χώρα και ουσιαστικά έβλαψε το εργατικό κίνημα;
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: