Οι αναρτήσεις μέσα από τις φωτογραφίες

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Άλλο ένα "ντου" και τους φάγαμε...





Ποιος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζει πλάτη. Όχι βέβαια για την Προεδρική εκλογή που ζήτησε ο Σαμαράς. Δεν τρελάθηκαν. Αλλά για άλλο ένα «ντου» ξηλώματος του ιδιωτικού τομέα, αν απομείνει, μετά την φορολογική επιδρομή που εξελίσσεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν αφού ακυρώσει αποκρατικοποιήσεις και συμβάσεις από «ξυπνοπούλια» επενδυτές, βάζει και πλάτη για φακέλωμα επιχειρηματιών στην «λογική» των «επιχειρηματικών φρονημάτων».

Από τη μια οι «οικονομικά μη νομιμόφρονες» επιχειρηματίες οι οποίοι ήδη φακελώνονται και θα καταγγελθούν στον λαό ως προσκείμενοι στην ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον πρωθυπουργό μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.
Από την άλλη οι «οικονομικά νομιμόφρονες» επιχειρηματίες, προδιαγραφών ΣΥΡΙΖΑ (νέα τζάκια) που θα προσδιοριστούν και πάλι μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.
Οι «μπλε-πράσινοι» επιχειρηματίες που (κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) σηκώνουν το τηλέφωνο και παγώνουν νομοθεσίες… έχουν χάρη… μέχρι τις εκλογές.
Οι «νομιμόφρονες κόκκινοι επιχειρηματίες», που θα χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση και θα υποχρεωθούν να προσλάβουν το 1.500.000 ανέργους, θα πάρουν τόσες δουλειές που θα μπορούν να αντέξουν κατώτατους μισθούς 750 ευρώ, κρατικές Τράπεζες, και φορολογικούς συντελεστές στο σημερινό ύψος και ίσως και υψηλότερα.
Μπορεί να «μεταφράζω» με έναν ελεύθερο… τρόπο τις εξελίξεις των ημερών, αλλά είτε μας αρέσει είτε όχι αυτά δείχνει η πολιτική ζωή του τόπου το τελευταίο δεκαήμερο.
Και αυτό είναι το κλίμα που όλοι τους συντηρούν ενώ δεν παύουν να μιλούν για επενδύσεις, επενδυτές, ξένο κεφάλαιο και επιχειρήσεις με θέσεις εργασίας.
Για ποιο κλίμα μιλάμε;
Η Βουλή έχει μετατραπεί σε δημοπρατήριο μεταχειρισμένων συνθημάτων και υποσχέσεων.
Ο θεσμός της Προεδρικής εκλογής παιχνίδι πολιτικών παπατζήδων «…εδώ ο παπάς… εκεί ο παπάς…» αφού και πάλι σκοπός τους είναι μόνο η εξουσία.
Η επιχειρηματική αγορά δέχεται καταιγισμό ευχών, προθέσεων, υποσχέσεων και μέτρων από την κυβέρνηση. Και διαβεβαιώσεων για κατανόηση και συμπαράσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πράξη όμως, μέσα και έξω από την Βουλή, η εφαρμογή των νομοθετημάτων και των αποφάσεων θα απέχει παρασάγγες… από προθέσεις και υποσχέσεις.
Όταν δείτε, στην εφαρμογή, πως θα απαλλαγούν από τα βάρη οι επιχειρηματίες και πόσο θα αντιδράσει η αντιπολίτευση θα καταλάβετε και πάλι την διαφορά μεταξύ λόγω και πράξεων.
Η προοπτική εκλογών και η εκλογολογία παραμένει και θα παραμένει κορυφαίο θέμα επικαιρότητας για το προσεχές εξάμηνο.
Μέσα δε στο σκηνικό αυτό (που από μόνο του διώχνει επιχειρηματίες και επενδυτές ) έρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με τα παιχνίδια των «επιχειρηματικών φρονημάτων».
Η αλήθεια είναι ότι από τους δήθεν κομμουνιστές των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα περιμένει κανείς χωρίς να ξαφνιαστεί.
Άλλωστε ήταν το μόνο που έλλειπε μέχρι σήμερα από την πιστή αντιγραφή της πολιτικής της ντουντούκας του ΠΑΣΟΚ του 1975-1985. Τον γνωστό ορυμαγδό της «αλλαγής» με τα «…πέσανε τα κάστρα των Δράκων, των Τσάτσων και των Νιάρχων…».
Αλλά να ακούς από τον κ. Γιάννη Δραγασάκη (εκ των μετρημένων στα δάκτυλα σοβαρών του ΣΥΡΙΖΑ) να καταγγέλλει επιχειρηματίες που κουμαντάρουν (λέει) μέχρι και την Βουλή είναι απαράδεκτο, όχι γιατί η Ελλάδα είναι υπόδειγμα επιχειρηματικής ηθικής, αλλά γιατί δουλειά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να τους ανακαλύπτει και να τους στέλνει στον Εισαγγελέα πριν αρχίσει τις φανφάρες.
Να μην ξεχνάμε δε ότι και οι καταγγελίες τύπου «ντουντούκας» που έκανε και το ΠΑΣΟΚ έστειλε στην φυλακή μόνο δικά του επιχειρηματικά τζάκια και δικούς του υπουργούς.
Η διαπλοκή, οι κρατικοδίαιτοι και τα συμφέροντα έχουν αφετηρία την πολιτική και τα κόμματα. Ας μην το ξεχνάει αυτό κανένας.
Αλλά γιατί και πάλι οι ιδιώτες επιχειρηματίες έρχονται στο προσκήνιο μόνο ως ύποπτοι και διαπλεκόμενοι;
Δεν τους θέλουμε για να μας λύσουν την ανεργία;
Να μια εξήγηση που δεν δίνει πλήρη απάντηση αλλά καλό είναι να μας προβληματίσει («Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε» του κ. Δ. Κατσαγάνη) «…Τον Ιανουάριο του 2014 οι ασφαλισμένοι (μέσω ΙΚΑ) στον κλάδο της δημόσιας διοίκησης (υπουργεία, ΟΤΑ), της Άμυνας και της υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης (σ.σ. Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης) αυξήθηκαν κατά 38,8% (έναντι αύξησης 38,7% σε ξενοδοχεία-εστιατόρια) σε σχέση με εκείνους που ήταν ασφαλισμένοι τον Ιανουάριο του 2013. Έτσι, ανήλθαν σε 41.489 οι νέοι ασφαλισμένοι οι οποίοι εργάζονται στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, έφτασαν τους 106.883 το 2014, έναντι 65.394 που ήταν το 2013. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των νέων ασφαλισμένων στο ΙΚΑ που δουλεύουν για το Δημόσιο φαίνεται πως χρηματοδοτείται από τους κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ».
Όταν λοιπόν οι «κουτόφραγκοι» ανέχονται σε κάθε πόρτα που κλείνει στο ελληνικό κράτος να ανοίγουν ακόμη και με ΕΣΠΑ δύο παράθυρα (Κράτος- Δήμοι) από τα οποία, στην κορύφωση της κρίσης 2011-2014, μπαίνουν πάνω από 40.000 νέοι κρατικοί υπάλληλοι που θα πληρώνουμε μόνιμα από την τσέπη μας, τι τους θέλουμε τους ιδιώτες επενδυτές. Άλλο ένα «ντου» λοιπόν και τους φάγαμε... Το κράτος-πατερούλης να είναι καλά. 
Γιώργος Κράλογλου
Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: